­

Κέικ με κομπόστα ροδάκινο

11:01 μ.μ.

sponge cake with apricot compost



...κέικ αφράτο, φρουτένιο και μυρωδάτο!


Ένα απολαυστικό κέικ! 
Ένα κέικ για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, απλά κέικ. 
Ένα κέικ απλό αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερο...
Ιδιαιτερότητα που προσφέρουν τα λαχταριστά, ζουμερά ροδάκινα!
Ένα κέικ βανίλιας, λοιπόν, που ''παντρεύεται'' με ζουμερά κομματάκια από κομπόστα ροδάκινου!
Αφήστε την κουζίνα να μοσχομυρίσει, ετοιμάστε τον καφέ σας, πασπαλίστε με μπόλικη άχνη ζάχαρη το κέικ και ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα πανάλαφρο, παραδεισένιο κέικ που μοσχομυρίζει ροδάκινο!
Γιατί... κάπως έτσι πρέπει να είναι τα παραδεισένια κέικ. Απλά, ελαφριά, ζεστά, με άρωμα βανίλιας, μια ελαφριά μυρωδιά βουτύρου και με δροσερή, διακριτική φρουτένια νότα ενός δροσερού, ζουμερού φρούτου...
Απολαύστε το!






Υλικά:

  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 370 ml. χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή 1 κάψουλα σκόνη βανίλιας
  • 1 κονσέρβα ροδάκινα κομπόστα (στραγγισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια)



Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με ένα μίξερ στη (μεσαία ταχύτητα) για 5 λεπτά. 
Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και τη βανίλια. 

2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μπέικιν και το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του αλεύρου στο μείγμα του βουτύρου εναλλάξ με τον χυμό. Ταυτόχρονα χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ. Αρχίζουμε και τελειώνουμε με το αλεύρι.

3. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι τετράγωνο ή στρόγγυλο (διαμέτρου 26 εκ), το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πρώτα. Μοιράζουμε τα κομματάκια ροδάκινου σε όλη την επιφάνεια του μείγματος.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

5. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.



Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram