­

Σοκολατένιο κέικ με ινδοκαρυδο

11:30 μ.μ.

Choconut harmony cake




σοκολάτα και ινδοκάρυδο ενώνουν τις γεύσεις τους σε ένα κέικ!

Η απόλαυση της σοκολάτας και η εξωτική γεύση της καρύδας σε ένα κέικ!
Ένα σοκολατένιο κέικ λίγο διαφορετικό από τα άλλα καθώς συνοδεύεται από το ξεχωριστό άρωμα, γεύση και υφή του ινδοκάρυδου.
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστείσετε το γάλα της συνταγής με γάλα καρύδας για μια ακόμη πιο έντονη γεύση εξωτικής καρύδας!
Καλέστε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, ετοιμάστε τον καφέ ή το τσάι της προτίμησής σας και κεράστε τους αυτό το ξεχωριστό κέικ, υπενθυμίζοντάς τους πόσο ξεχωριστοί είναι και οι ίδιοι για εσάς!:)
Απολαύστε το!





Υλικά:
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας κακάο άγλυκο
  • 1 1/4 κ.γλ. Μαγειρική σόδα 
  • 1 1/4 κ.γλ. Μπέικιν 
  • 1/2 κ.γλ. Αλάτι 
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή 1 κάψουλα βανίλιας
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζεστό νερό
  • 2 κούπες ινδοκάρυδο 

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.  

2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με ένα μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα του αλευριού και το γάλα τελειώνοντας με το αλεύρι. Προσθέτουμε το νερό και τέλος το ινδοκαρυδο.  

3. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ την οποία πρώτα έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετήσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αυτή βγει καθαρή. 

4. Το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά στην κουζίνα σκεπασμένο με μια πετσέτα και έπειτα το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Γαρνίρουμε το κέικ με άχνη και το απολαμβάνουμε! 




Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram