Το Δροσερό!!

2:41 μ.μ.

The cool dessert




αν υπήρχε βραβείο για το πιο εύκολο και δροσερό γλυκό, θα ήταν δικό του!


Το γλυκό που πιστεύω πως έχει χαρακτηρίσει τα καλοκαίρια πολλών!
Απλό, εύκολο, γρήγορο και δροσερό!
Ανάλαφρο, όπως το απαιτεί το καλοκαίρι.
Ένα γλυκό που μας κάνει παρέα τις ζεστές απογευματινές ώρες του καλοκαιριού!
Ρίξτε μια ματιά και στα tips παρακάτω για να δοκιμάσετε και την άκρως υγιεινή και διαιτητική εκδοχή του!





Υλικά:
  • 1 πακέτο φρυγανιές ή μπισκότα πτι-μπέρ
  • 1 κουτί ζελέ φράουλα
  • 1 ποτήρι γάλα
Για την κρέμα:
  • 3 και 1/4 φλ. γάλα
  • 6 κ.σ. κούσταρ πάουντερ
  • 6 κ.σ. ζάχαρη


Εκτέλεση:

1. Κάνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.



2. Κάνουμε την κρέμα. Κρατάμε 1/2 από το γάλα και διαλύουμε μέσα καλά το κούσταρ.


3. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, το κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και το γάλα που κρατήσαμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βάζουμε πάνω τη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.


4. Βουτάμε τα μπισκότα ή τις φρυγανιές στο γάλα και τα στρώνουμε με την σειρά σε ένα ορθογώνιο μπολ.



5. Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα κούσταρ από πάνω και αφήνουμε να κρυώσει.



6. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε από πάνω το ζελέ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει το γλυκό καλά.



Tips:

  • Για μια πιο υγιεινή και διαιτητική εκδοχή, αντικαταστήστε τις απλές φρυγανιές με φρυγανιές ολικής, το γάλα με γάλα χαμηλών λιπαρών και το ζελέ με ζελέ χωρίς ζάχαρη που πωλούνται σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ.
  • Μην διστάσετε να παραλλάξετε το γλυκό! Πώς; Αλλάζοντας την γεύση του ζελέ (κεράσι, ανανάς, λεμόνι κ.λ.π.) ή/ και βάζοντας κομματάκια φρούτων μέσα στο ζελέ.







Καλή απόλαυση!



You Might Also Like

1 σχόλια

Facebook

Instagram