Τιραμισού (το οικονομικό)
4:41 μ.μ.
Tiramisu
Καλή επιτυχία!
...μια ''γρήγορη'' γεύση από Ιταλία!
Ένα γλυκό αφιερωμένο στις/στους τεμπέλες/-ληδες και τις/τους πολυάσχολες/-λους!
Ναι, το τυραμισού είναι ένα ιταλικό γλυκό, αλλά κι εμείς το λατρεύουμε πολύ!
Κι επειδή μας αρέσουν κι τα εύκολα και γρήγορα γλυκά (και τα οικονομικά!), προσαρμόσαμε λίγο την συνταγή στα μέτρα μας. Χωρίς αυγά και μασκαρπόνε, χωρίς πολλές φιλαδέλφειες!
Απλά και γρήγορα!
Υλικά:
Για την κρέμα:
Για την κρέμα:
- 1 ζαχαρούχο
- 1 μόρφατ
- 1-2 πακέτα κρέμα τυρί
Για το σιρόπι:
- 3/4 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα κακάο
- 2 κ.γ. νες
- 2 1/2 κούπες νερό
Για την βάση:
- 2 πακέτα μπισκότα Σαβαγιάρ
Εκτέλεση για την κρέμα:
1. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι την συναρμολόγηση.
Εκτέλεση για το σιρόπι:
1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Συναρμολόγηση:
1. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι (δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα για να μην διαλυθούν) και τα στρώνουμε με την σειρά σε ένα ορθογώνιο μπολ- σκεύος ή σε διάφορα μπολάκια, βαζάκια.
2. Όταν καλύψουμε όλο το κάτω μέρος, ρίχνουμε την μισή κρέμα και στην συνέχεια επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα βουτηγμένα σαβαγιάρ.
3. Στο τέλος καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίρουμε με κοσκινισμένο κακάο. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
8 σχόλια
Βγήκε υπέροχο!! Ευχαριστώ για τη συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαργαρίτα
Χαιρόμαστε που σου άρεσε Μαργαριτα! Ειναι όντως πολύ γευστικό!! 😊😊
Διαγραφήζαχαρη ποσο περιπου τα 3/4? μιση κουπα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μισή κούπα ειναι 1/2. Τα 3/4 ειναι λίγο πιο πάνω απο το μισό!
Διαγραφήσε ευχαριστω παρα πολυ το τυρι φιλαδελφια η μασκαρπονε ?
ΔιαγραφήΕγώ βάζω philadelphia αλλά μπορείς να βάλεις και μασκαρπόνε είναι ανάλογα τις γευστικές σου προτιμήσεις! Παρακαλώ!! :)
ΔιαγραφήΤο καλύτερο τιραμισού με διαφορά! Μπράβο για τις συνταγές σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ! Χαιρόμαστε πολύ που σας αρέσουν οι συνταγές μας! :)
Διαγραφή