Γαλλική κρεμμυδόσουπα
11:36 μ.μ.
French onion soup
...γεύση από γαλλική κουζίνα
Η γαλλική κουζίνα είναι γνωστή για τις γκουρμέ, φινετσάτες γεύσεις της.
Από το βαθύ παρελθόν ακόμα, είναι αναρίθμητες οι συνταγές που έχει αφήσει (και συνεχίζει να αφήνει) ως ''κληρονομιά'' στους απογόνους κάθε χώρας.
Δημιουργικότητα, έμπνευση, φινέτσα, στυλ και λεπτότητα χαρακτηρίζουν την γαλλική κουζίνα η οποία έχει γίνει σημείο σταθμός τόσο για την παγκόσμια μαγειρική και κυρίως για την ζαχαροπλαστική.
Η συνταγή που σερβίρουμε σήμερα δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην χώρα μας.
Σούπα με κρεμμύδια..
Μια εύκολη, οικονομική σούπα η οποία σερβίρεται στην Γαλλία ζεστή, ως πρώτο πιάτο, συνοδευόμενη από φρυγανισμένο ψωμί και τυρί που λιώνει!
Μπορεί η ιδέα της κρεμμυδόσουπας να μην ελκύει πολλούς, όμως το ολοκληρωμένο σερβίρισμα του πιάτου, οι μυρωδιές του και ο συνδυασμός των υλικών του, σίγουρα θα μεταπείσει και τον πιο δύσπιστο.
Υλικά:
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Βούτυρο αγελάδος
- 5-6 μεγαλα κρεμμύδια (καθαρισμένα και κομμένα στη μέση και σε φετες)
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2/3 κούπα κρασί (κόκκινο ή λευκό)
- 8 κούπες ζωμό λαχανικών ή μοσχαριού ή κότας
- Ψωμί φρυγανισμένο σε φέτες
- Τυρί που λιώνει (της επιλογής σας)

Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν με το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε για 15 λεπτά.
2. Βγάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά (ανά 5 λεπτά). Τα κρεμμύδια θα έχουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα.
3. Όταν τα κρεμμύδια καταναλώσουν προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το ζωμό (λαχανικών ή μοσχαριού ή κότας) και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
4. Γεμίζουμε μερικά μπολ (που να μπαίνουν στο φούρνο) με την σούπα. Τοποθετούμε μια φέτα φρυγανισμένου ψωμιού επάνω στο μπολ και μπόλικο τριμμένο τυρί που λιώνει. Τοποθετούμε τα μπολ στο φούρνο στους 190-200 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
Σερβίρουμε ζέστη μόλις βγει από τον φούρνο!
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια