Το τέλειο σοκολατένιο κέικ!
5:33 μ.μ.
the perfect chocolate cake
Μια παραδεισένια απόλαυση από την κόλαση!
Όταν πρόκειται για κέικ σοκολάτας τα λόγια είναι περιττά!
Ειδικά όταν πρόκειται για ένα κέικ υγρό, συμπαγές και υπέρ-σοκολατένιο!
Για ένα κέικ που ''λούζεται'' από ένα παχύρρευστο, σοκολατένιο γλάσο...
Τι θα λέγατε μάλιστα αν η συνταγή για αυτό το κέικ είναι πανεύκολη και οικονομική;
Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Μια παραδεισένια απόλαυση από την κόλαση!
Όσοι αναζητούσατε την τέλεια συνταγή για το τέλειο σοκολατένιο κέικ, μόλις την βρήκατε...δεν μένει παρά να την δοκιμάσετε!
Υλικά
(για 1 μεγάλη φόρμα του κέικ):
·
3
φλ. αλεύρι
·
3
φλ. ζάχαρη
·
1 ½
φλ. κακάο
·
2
κ.γλ. μπέικιν
·
1
κ.γλ. σόδα
·
1
κ.γλ. αλάτι
·
2
βανίλιες
·
¾
φλ. σπορέλαιο
·
3
αυγά μεγάλα
·
1 ½
φλ. γάλα
·
1 ½
κ.σ. ξύδι
·
1 ½
φλ. νερό ζεστό
Για
το γλάσο:
·
200
ml κρέμα γάλακτος
·
100
γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
·
100
γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε κομματάκια
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ
ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
2. Διαλύουμε την σόδα
στο ξύδι και στο γάλα.
3. Ανακατεύουμε όλα τα
υγρά μαζί.
4. Βάζουμε τα υγρά υλικά
μέσα στα στερεά και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη για 2-3 λεπτά.
5. Βάζουμε το μείγμα σε
μια φόρμα του κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει (ελαφρά).
6. Ψήνουμε στους 180 σε
αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου.
7. Αφήνουμε για 15 λεπτά
περίπου να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
8. Όταν κρυώσει καλά το
κέικ απλώνουμε το γλάσο.
Για
το γλάσο:
1. Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
την κρέμα γάλακτος.
2. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται αποσύρουμε από
την φωτιά.
3. Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα (σε κομματάκια) και
ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί το γλάσο.
4. Αφήνουμε λίγο να χλιαρύνει και να αρχίσει
λίγο να πήζει (περίπου 15 λεπτά). Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κέικ.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια