Κρέπες- Βασική συνταγή
11:24 μ.μ.
Crepes
το μόνο δίλημμα είναι...: "αλμυρές ή γλυκιές"
Όταν πρόκειται για κρέπες το μόνο δίλημμα είναι... "με τι θα την γεμίσουμε"
Γιατί κατά τ' άλλα δεν υπάρχει άτομο που να μην του αρέσει η κρέπα!
Το ταπεινό αυτό έδεσμα που δημιουργείται από έναν χυλό αλευριού έχει μια ιστορία πολλών χρόνων.
Κατάγεται από την Γαλλία. Και αν αναρωτιέστε γιατί οι Γάλλοι διατηρούν το καλλίγραμμο κορμί τους παρόλο που αγαπούν τις κρέπες, τότε μάθετε πως οι Γάλλοι τις προτιμούν στην απλή εκδοχή τους. Γλυκιές με ζάχαρη και Grand Marnier. Κι όχι ''λουσμένες'' με σοκολάτα, πραλίνες, ξηρούς καρπούς και μπισκότα...;)
Δοκιμάστε τες!
Υλικά:
- 1 1/2 κούπες γάλα
- 4 αυγά
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κ.σ. Ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. Αλάτι
- 3 κ.σ. Βούτυρο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο. Έπειτα λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
2. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά με 1 ώρα για να ξεκουραστεί.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο. Το αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το απλώνουμε κουνώντας το τηγάνι γύρω γύρω μέχρι να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Όταν πάρει χρώμα από τη μια μεριά (βλέπουμε τις άκρες που αρχίζουν και χρυσαφίζουν) γυρνάμε την κρέπα από την άλλη μεριά με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και την αφήνουμε ώσπου να πάρει χρώμα και από την άλλη μεριά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Απλώστε πραλίνα σοκολάτας ή φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα από κόκκινα μούρα, τυλίξτε και απολαύστε.
Επιλογές για αλμυρή κρέπα:
Στο κέντρο της κρέπας βάλτε μια φέτα κασέρι, μια φέτα γαλοπούλα ή προσούτο και από επάνω σπάστε ένα αυγό. Τυλίξτε γύρω γύρω ώστε δημιουργηθεί μια "φωλιά" και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ασπράδι και ο κρόκος να είναι λίγο υγρός!
Tips:
0 σχόλια