Τάρτα σοκολάτας με βάση κέικ (νηστίσιμο)
10:48 π.μ.
chocolate cake with marmelade and nuts
Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν έχει επιλογές;
Έχει και μάλιστα αρκετές... και μάλιστα επιλογές που ''ελκύουν'' ακόμη και τους μη νηστεύοντες!
Μια υπέροχη τάρτα με βάση νηστίσιμο κέικ σοκολάτας! Υγρό και σοκολατένιο!
Από πάνω μια στρώση φρουτένιας, δροσερής μαρμελάδας.
Στην κορυφή ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί.
Ο συνδυασμός τους προσφέρει μια ιδιαίτερη, μοναδική, ολοκληρωμένη γεύση που ξεχνάς ότι γεύεσαι ένα νηστίσιμο γλυκό.
Χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, χωρίς γάλα. Πανεύκολα, γρήγορα και σπιτικά.
Ένα γλυκό που θα αγαπήσετε σίγουρα!
Υλικά:
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε το κέικ σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες (πατήστε εδώ)
2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι για ταρτιέρα στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
4. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα (καλύτερα να μην είναι πολύ υγρή) και τους ξηρούς καρπούς.
* Εμείς χρησιμοποιήσαμε σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο, με κομματάκια φρούτου. Αν θέλετε να φτιάξτε τη δική σας, συνταγή θα βρείτε εδώ: Μαρμελάδα ροδάκινο
* Εμείς χρησιμοποιήσαμε ψικολομμένα καρύδια, αναμειγμένα με λίγη κανέλα και γαρύφαλλο.
Καλή επιτυχία!
μια σοκολατένια-φρουτένια τάρτα-κέικ που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο...
Ποιος είπε ότι η νηστεία δεν έχει επιλογές;
Έχει και μάλιστα αρκετές... και μάλιστα επιλογές που ''ελκύουν'' ακόμη και τους μη νηστεύοντες!
Μια υπέροχη τάρτα με βάση νηστίσιμο κέικ σοκολάτας! Υγρό και σοκολατένιο!
Από πάνω μια στρώση φρουτένιας, δροσερής μαρμελάδας.
Στην κορυφή ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί.
Ο συνδυασμός τους προσφέρει μια ιδιαίτερη, μοναδική, ολοκληρωμένη γεύση που ξεχνάς ότι γεύεσαι ένα νηστίσιμο γλυκό.
Χωρίς αυγά, χωρίς βούτυρο, χωρίς γάλα. Πανεύκολα, γρήγορα και σπιτικά.
Ένα γλυκό που θα αγαπήσετε σίγουρα!
Υλικά:
- 1/2 δόση από το κέικ σοκολάτας (υγρό και νηστίσιμο)
- 1 βαζάκι μαρμελάδας (όποια γεύση σας αρέσει) *
- ξηροί καρποί *
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε το κέικ σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες (πατήστε εδώ)
2. Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι για ταρτιέρα στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
4. Αφήνουμε να κρυώσει και απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα (καλύτερα να μην είναι πολύ υγρή) και τους ξηρούς καρπούς.
* Εμείς χρησιμοποιήσαμε σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο, με κομματάκια φρούτου. Αν θέλετε να φτιάξτε τη δική σας, συνταγή θα βρείτε εδώ: Μαρμελάδα ροδάκινο
* Εμείς χρησιμοποιήσαμε ψικολομμένα καρύδια, αναμειγμένα με λίγη κανέλα και γαρύφαλλο.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια