Αποξηραίνω δυόσμο
10:46 μ.μ.
do it myself - dried spearmint
Πανεύκολα και απλά!
Οικονομικά, γρήγορα, σπιτικά, υγιεινά!
Και ποιος δεν θέλει να έχει πάντα στην κουζίνα του κάποιο μπαχαρικό για να νοστιμίζει τα φαγητά; Να είναι ασφαλές, φυσικό, να διατηρείται πολύ καιρό και να χαρίζει στο φαγητό πλούσια, ''αυθεντική'' γεύση;
Πολλοί το έχουμε σκεφτεί, λίγοι το έχουμε τολμήσει!
Κι όμως είναι πανεύκολο! Χωρίς κόπο και χρήμα.
Προμηθευτείτε φρέσκο δυόσμο καλής ποιότητας (καλύτερα βιολογικό), αποθηκεύστε το και... έτσι απλά θα υπάρχει για πάντα στην κουζίνα σας!
Υλικά:
Πώς το κάνουμε:
Καλή επιτυχία!
έτσι...σπιτικά, από τα χεράκια μας!
Πανεύκολα και απλά!
Οικονομικά, γρήγορα, σπιτικά, υγιεινά!
Και ποιος δεν θέλει να έχει πάντα στην κουζίνα του κάποιο μπαχαρικό για να νοστιμίζει τα φαγητά; Να είναι ασφαλές, φυσικό, να διατηρείται πολύ καιρό και να χαρίζει στο φαγητό πλούσια, ''αυθεντική'' γεύση;
Πολλοί το έχουμε σκεφτεί, λίγοι το έχουμε τολμήσει!
Κι όμως είναι πανεύκολο! Χωρίς κόπο και χρήμα.
Προμηθευτείτε φρέσκο δυόσμο καλής ποιότητας (καλύτερα βιολογικό), αποθηκεύστε το και... έτσι απλά θα υπάρχει για πάντα στην κουζίνα σας!
Υλικά:
- φρέσκος δυόσμος (καλύτερα βιολογικός)
- σκοινί ή σπάγκο
- ένα καθαρό πανί
- καθαρά, αποστειρωμένα βάζα
Πώς το κάνουμε:
- Συλλέγουμε τα καλά, καθαρά και αρτιμελή κοτσάνια από τον δυόσμο.Τα κάνουμε ένα ματσάκι.
- Με το σκοινί ή τον σπάγκο δένουμε το ματσάκι στο κάτω μέρος του.
- Κρεμάμε το ματσάκι ανάποδα μέσα σε ένα χώρο σκοτεινό. Το αφήνουμε για λίγες μέρες μέχρι να ξεραθεί (περίπου 7-10 μέρες).
- Ξεκρεμάμε το ματσάκι. Απλώνουμε σε ένα τραπέζι το καθαρό πανί.
- Τρίβουμε με τα χέρια μας τον δυόσμο πάνω στο πανί. Τα κλαδάκια δεν τα χρειαζόμαστε, τα πετάμε. Κρατάμε μόνο τα φύλλα.
- Αποθηκεύουμε τον αποξηραμένο δυόσμο σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα και τα τοποθετούμε μέσα σε σκοτεινό ντουλάπι. Διατηρείται για πάρα πολύ καιρό.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια