Αμερικάνικη κολοκυθόπιτα

9:42 π.μ.

American pumpkin pie




μια πίτα που ήρθε από την Αμερική...

Όλοι μας γνωρίζουμε το πάθος των Αμερικάνων για την κολοκύθα! Ειδικά τα τελευταία χρόνια που το Halloween εμφανίζεται και γιορτάζεται και στην χώρα μας, οι κολοκύθες έχουν γίνει περιζήτητες.
Οι συνταγές με τις οποίες οι Αμερικάνοι ''τιμούν'' την κολοκύθα είναι πάρα πολλές σε αριθμό. Στην πρώτη τους προτίμηση, ωστόσο, βρίσκεται η αγαπημένη τους κολοκυθόπιτα! 
Η διασημότητα αυτής της πίτας έχει ''χτιστεί'' μέσα από την εμφάνισή της σε αμερικάνικες ταινίες και σειρές, σε κόμικ, σε φωτογραφίες, σε περιοδικά...
Η πίτα παρασκευάζεται με την αμερικάνικη ζύμη για πίτα, που μοιάζει με ζύμη τάρτας (δείτε εδώ την συνταγή: Ζύμη για αμερικάνικη πίτα), και με πουρέ κολοκύθας. Γλυκιά όσο πρέπει, με τη ιδιαίτερη γεύση της κολοκύθας και την χαρακτηριστική μυρωδιά των μπαχαρικών που περιέχει....αυτή η πίτα ''φέρνει'' από μόνη της τον χειμώνα (ίσως και τα Χριστούγεννα...).
Απολαύστε την ελαφρά ζεστή, αλλά και κρύα, γαρνιρισμένη με σαντιγί ή όχι.



Υλικά:

  • 1 3/4 κούπες πουρέ κολοκύθας (pumpkin puree) (δείτε εδώ πώς θα τον φτιάξετε μόνοι σας: Πουρές κολοκύθας)
  • 1 τενεκεδάκι ζαχαρούχο 
  • 2 κ.σ. Μείγμα μπαχαρικών για κολοκυθόπιτα (άμα δεν βρείτε χρησιμοποιήστε κανέλα, γαρύφαλλο και λίγο μοσχοκάρυδο)
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 ολόκληρο αυγό
  • 3 κρόκους 
  • Μισή δόση ζύμη για αμερικανική πίτα (πατήστε εδώ για την συνταγή: Ζύμη για αμερικάνικη πίτα)





Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ κολοκύθας, τα αυγά, το αλάτι και το μείγμα μπαχαρικών, μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά. 



2. Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμη για αμερικανική πίτα περίπου μισό εκατοστό. Το απλώνουμε σε ένα ταψάκι 22 εκ. (γυάλινο ή αλουμινένιο). Και έπειτα κάνουμε σχέδια στα πλαϊνά με τα χέρια, όπως στη φωτογραφία. Παγώνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. 


3. Αφού την βγάλουμε από το ψυγείο, ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. 

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε στους 190 και την αφήνουμε για άλλα 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από επάνω. Εάν πάρει χρώμα νωρίς την σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Πριν την βγάλετε σιγουρευτείτε ότι ψήθηκε καλά και από την κάτω πλευρά! 

5.Αφού την βγάλουμε την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί. 





Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Παιδιά κατ'αρχήν συγχαρητήρια για το ωραίο blog σας με τις συνταγές που είναι λαχταριστές και τις ωραίες φωτογραφίες!
    Θα ήθελα μια διευκρίνιση πριν δοκιμάσω τη συνταγή για την Αμερικάνικη πίτα:Ποιο μέγεθος ζαχαρούχο κουτάκι; υπάρχει το πολύ μικρό, το μεσαίο και το μεγάλο. Πόσα ml βάζουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα, ευχαριστούμε πολύ για τα όμορφα λόγια σας!! Γενικότερα εγώ στο σούπερ βρίσκω μόνο ένα μέγεθος των 397γρ. αυτό έβαλα! Καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Facebook

Instagram