Strudel με μήλο

1:24 μ.μ.

Strudel with apples




Υλικά (για 1 στρούντελ):



  • 12 φύλλα κρούστας
  • 70 γρ ζαχαρη
  • 60 γρ σταφίδες
  • 60 γρ καρύδια χοντροκομμένα 
  • 1 κ.γ. Κανέλα
  • 1/4 κ.γ. Γαρύφαλλο
  • 1 κιλό καθαρισμένα κόκκινα μήλα, κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ βούτυρο λιωμένο (ή μαργαρίνη αν το θέλουμε νηστίσιμο)
  • Άχνη και κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα,την κανέλα, το γαρύφαλλο, τις σταφίδες, τα καρύδια και την ζάχαρη.

2. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα βουτυρώνουμε καλά ένα ένα, με ένα πινέλο, τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο. Αφού βουτυρώσουμε και το τελευταίο φύλλο, βάζουμε στο κέντρο την γέμιση και την απλώνουμε με τα χέρια μας κατά μήκος. Παίρνουμε τη μια πλευρά και τυλίγουμε πάνω από την γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρόλο με το δίπλωμα προς τα κάτω.

3. Μεταφέρουμε το ρόλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

4. Αφού το βγάλουμε απο το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το γαρνίρουμε με άχνη και κανέλα!





Καλή σας απόλαυση!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram