Αλμυρά κουλουράκια με καρότο (νηστίσιμα)

9:58 π.μ.

salty buns with carrot (vegan)





...κι όμως, είναι νηστίσιμα!


Πανεύκολα, γρήγορα, οικονομικά!

Τόσο εύκολα και απλά, τόσο μικρό το κόστος τους και παράλληλα τόσο γευστικά που είναι σίγουρο πως...
Αυτά τα αλμυρά κουλουράκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Δοκιμάστε τα, επίσης, με ελιά, και άμα θέλετε προσθέστε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα για έξτρα γεύση.
Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα καταναλώσετε για να αναδειχθούν καλύτερα οι γεύσεις.


Υλικά (για 30-35 κομμάτια):



  • 4 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. λάδι (καλύτερα 1/2 σπορέλαιο και 1/2 ελαιόλαδο)
  • 3/4 φλ. νερό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν (γεμάτο)
  • πιπέρι
  • αλεύρι (περίπου 1 κιλό)



Εκτέλεση:


1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υγρά και τα καρότα.
3. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα καρότα, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που πλάθεται.
4. Πλάθουμε σε κουλουράκια (μέγεθος περίπου όσο 1 δάχτυλο) σε κρίκους ή σε ό , τι σχήμα θέλουμε.
5. Απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω με λίγο αλάτι.
6. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αν τα θέλετε πιο τραγανά αφήστε τα 2-3 λεπτά παραπάνω. 




Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Επιτελους βρηκα κατι να φαω τωρα που νηστευω! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα!! Χαιρόμαστε που βγήκες κάτι για να φας στην νηστεία!! ;) Θα ανεβασουμε κι άλλες νηστίσιμες συνταγές συντομα, ελπιζουμε να ειναι κι αυτες στα γουστα σου!!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Facebook

Instagram