Εύκολη ζύμη για σπιτάκι Gingerbread
2:42 μ.μ.
dough for gingerbread house
...το ''σπίτι'' των Χριστουγέννων!
'Εν γλυκό! Ένα στολίδι! Ένα καλλιτέχνημα!
Ένα χειροποίητο σπιτάκι φτιαγμένο από ζύμη για μπισκότα!
Ένα σπιτάκι που...τρώγεται!
Δοκιμάστε το για τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, διακοσμήστε το όπως εσείς θέλετε και στολίστε το σπίτι σας!
Η εμπειρία γίνεται ακόμη καλύτερη αν έχετε και παρέα σε όλη αυτή την προετοιμασία!
Η αυθεντική συνταγή της ζύμης περιέχει και άλλα υλικά (όπως μελάσα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο κ.λ.π.)
Εμείς σας προτείνουμε μια πιο εύκολη, γρήγορη και πιο οικονομική συνταγή!
Και το μικρό μας μυστικό για το σπιτάκι τζίντζερμπρεντ; Η υπομονή!!!!
Καλή σας επιτυχία!
Υλικά:
- 500 γρ. Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
- 300 γρ. Ζαχαρη
- 2 αυγά
- 2 κ.γ. Κανέλα
- 100 γρ. Κακάο
- 900 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. Τζίντζερ σκόνη
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
3. Στο μπολ με το αλεύρι προσθέτουμε το κακάο, το τζίντζερ και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο στο βούτυρο και ζυμώνουμε με τα χέρια.
5. Απλώνουμε με ένα πλάστη τη ζύμη (να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια), Τοποθετούμε ένα πατρόν επάνω από το ζυμάρι και κόβουμε με ένα μαχαιράκι.
6. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ταψάκια με λαδόκολλα
7.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ-χρυσαφί χρώμα.
8. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε!
8. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε!
Εδώ θα βρεις το γλάσο (Royal Icing) για να κολλήσεις και να διακοσμήσεις το μπισκοτένιο σπιτάκι σου....πάτησε εδώ >> Royal Icing
0 σχόλια