Λουκανικο-μπουκίτσες με μουστάρδα
1:13 μ.μ.
mini sausage-bites with mustard
Υπέροχες, πανέμορφες και λαχταριστές λουκανικο- μπουκίτσες που κλείνουν μέσα τους κομματάκια από λουκάνικο και μουστάρδα!
Η ζύμη τόσο εύκολη και γρήγορη, και παράλληλα, τόσο νόστιμη.
Δοκιμάστε τα ελαφρώς ζεστά και νιώστε την τραγανή υφή της ζύμης!
Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, δοκιμάστε μια πιο δυνατή και πικάντικη μουστάρδα. Μπορείτε, επίσης, να την αναμίξετε με διάφορα μπαχαρικά (π.χ. πάπρικα).
Μια πολύ ωραία, γρήγορη και εύκολη ιδέα για πάρτι, μπουφέ, εκδηλώσεις και όχι μόνο!
Υλικά:
...μικρές μπουκίτσες, μεγάλη απόλαυση!
Η ζύμη τόσο εύκολη και γρήγορη, και παράλληλα, τόσο νόστιμη.
Δοκιμάστε τα ελαφρώς ζεστά και νιώστε την τραγανή υφή της ζύμης!
Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, δοκιμάστε μια πιο δυνατή και πικάντικη μουστάρδα. Μπορείτε, επίσης, να την αναμίξετε με διάφορα μπαχαρικά (π.χ. πάπρικα).
Μια πολύ ωραία, γρήγορη και εύκολη ιδέα για πάρτι, μπουφέ, εκδηλώσεις και όχι μόνο!
Υλικά:
- 4 κ.σ. γιαούρτι
- 3/4 φλ. σπορέλαιο
- 1/2 φλ. γάλα
- 2 αβγά μεσαία
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 2 κ.γλ. μπέικιν (γεμάτα)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 5 φλ.)
- λουκάνικα Φρανκφούρτης ή βραστά (μεγάλα σε διάμετρο)
- μουστάρδα
για την επάλειψη:
- 1 αυγό
- λίγο νερό
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε σε μπολ το σπορέλαιο με τα αυγά, το γάλα και το γιαούρτι.
2. Ανακατεύουμε το μπέικιν και το αλάτι με 1 φλ. αλεύρι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
3. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Προσθέτουμε και άλλο αλεύρι αν χρειαστεί, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
4. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες (πάχος περίπου όσο περίπου 1 δάχτυλο).
5. Παίρνουμε λίγη από την ζύμη (περίπου όσο ένα μεγάλο καρύδι).
2. Ανακατεύουμε το μπέικιν και το αλάτι με 1 φλ. αλεύρι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
3. Ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Προσθέτουμε και άλλο αλεύρι αν χρειαστεί, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
4. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες (πάχος περίπου όσο περίπου 1 δάχτυλο).
5. Παίρνουμε λίγη από την ζύμη (περίπου όσο ένα μεγάλο καρύδι).
9. Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα, με το κλείσιμο προς τα κάτω.
11. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!!!
0 σχόλια