Πεταλακια νηστισιμα

4:46 μ.μ.

vegan vanilla cookies with chocolate


Τα κουλουράκια στη νηστεία έχουν την τιμητική τους...


Τα γλυκά της νηστείας έχουν άλλη γεύση.
Έχουν μια γεύση θαλπωρής, ζεστασίας, μοιράσματος, συγχώρεσης, αγάπης.
Υπάρχει μια εσωτερική ανάγκη για επικοινωνία και επαφή με αγαπημένα πρόσωπα.
Αυτά τα νηστίσιμα πεταλάκια αποτελούν την ιδανική αφορμή για ένα κάλεσμα για καφέ στο σπίτι. 
Ένας καφές που σιγοψήνεται, το άρωμά του που απλώνεται στο σπίτι, τα νηστίσιμα πεταλάκια που γλυκαίνουν το στόμα και η παρέα των αγαπημένων προσώπων συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για την ηρεμία της ψυχής. 



Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 400 γρ αλεύρι κοσκινισμένο 

Επικάλυψη:

  • 250 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • Γαρνιτούρα: Ινδοκάρυδο, τρούφα, αμύγδαλο φιλέ, καρύδι ψιλοκομμένο κ.λ.π. (επιλέγετε ό,τι επιθυμείτε)

Εκτέλεση:

1. Στο μίξερ χτυπάμε με σύρμα πολύ καλά (μέτρια προς δυνατή ταχύτητα) όλα τα υλικά χωρίς το αλεύρι μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα (περίπου 10 λεπτά).

2. Βάζουμε στο μίξερ το εξάρτημα Κ (ή ανακατεύουμε με το χέρι) και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη και μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

3. Σχηματίζουμε τα πεταλάκια. Παίρνουμε λίγη ζύμη και ανοίγουμε μικρές λωρίδες ή μια μεγάλη και την κόβουμε σε μικρότερες. Το πάχος να είναι όσο ένα δάχτυλο. Εμείς κόψαμε την κάθε λωρίδα  περίπου 9 εκατοστά. Λυγίζουμε στην μέση και σχηματίζουμε το πεταλάκι. Μπορείτε να κρατήσετε μια λωρίδα ως «μέτρο» και να κόβετε με βάση αυτήν τις υπόλοιπες. Εμείς κόψαμε τις άκρες με μαχαίρι για να είναι ομοιόμορφες και να ψηθούν ομοιόμορφα.

4. Βάζουμε σε ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15-17 λεπτά.

5. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν-μαρί. Βουτάμε τις άκρες από τα πεταλάκια, τινάζουμε ελαφρώς να φύγει η πολλή σοκολάτα και έπειτα βουτάμε στην γαρνιτούρα της επιλογής μας. Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

                   


Καλή επιτυχία!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram