Αλμυρα μαφινς με φετα και λιαστη ντοματα

8:49 μ.μ.

savory muffins with feta cheese and dried tomato



απλότητα και απόλαυση σε ένα μάφιν!

Αν μπορούσαμε να περιγράψουμε με λίγες λέξεις αυτά τα μάφιν οι λέξεις αυτές θα ήταν απόλαυση, ευκολία, απλότητα!
Πανεύκολα και αφράτα,αναδύοντας μια γεύση "ελληνικής" παράδοσης με τα αρώματα της φέτας, της ντομάτας και της ρίγανης να κυριαρχούν!
Η ιδανική επιλογή για σνακ στην δουλειά ή το σχολείο, για σπιτικό μπουφέ, για συνοδευτικό για μπύρα! Μια δοκιμή θα σας πείσει!





Υλικά:
  • 450 γρ αλεύρι (εμείς χρησιμοποιήσαμε 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 150 γρ. αλεύρι ολικής)
  • 4 κ.γλ. μπέικιν (κοφτές)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 3-4 κ.γλ. ρίγανη
  • 3 αυγά
  • 200 ml λάδι (μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο)
  • 225 ml γάλα
  • λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες (περίπου 8-10 ντομάτες)
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υγρά υλικά (λάδι, γάλα, αυγά).
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, ρίγανη). Ρίχνουμε μέσα και την φέτα και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύουμε να αλευρωθούν.
  3. Ρίχνουμε μέσα και το μείγμα με τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα (δημιουργείται ένα μείγμα πιο σφιχτό από κέικ).
  4. Λαδώνουμε ένα ταψάκι για μάφινς (εμείς δεν βάλαμε θήκες, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε χωρίς λάδωμα). Γεμίζουμε την κάθε θήκη με το μείγμα ως πάνω.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά (μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα).

Extra tip: Προσθέστε στο μείγμα λίγο από το λάδι που υπάρχει μέσα στο βαζάκι με τις λιαστές ντομάτες! Δίνει μια έξτρα, πιο γεμάτη και ιδιαίτερη γεύση!




Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram