­

Γαριδομακαρονάδα

1:03 π.μ.

shrimp spaghetti


η πιο γνωστή σικάτη μακαρονάδα!

Ποιος είπε ότι τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό απλό, βαρετό, άνοστο και ''φτωχό'' ;
Αν ρωτούσαν εμάς θα απαντούσαμε πως τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό απλό και ουδέτερο σε γεύση που ταιριάζει με όλα! Γι αυτό άλλωστε και όλοι τα αγαπάμε!
Ακριβώς λόγω της ουδέτερης γεύσης και υφής τους ταιριάζουν με όλα! 
Μπορούν να σερβιριστούν ως ένα καθημερινό πιάτο αλλά από την άλλη μπορούν θριαμβευτικά να υποστηρίξουν ένα επίσημο γεύμα. 
Μια τέτοια ειδική μακαρονάδα είναι και η λατρεμένη γαριδομακαρονάδα που μόνο στο άκουσμά της έρχεται νου ένα γκουρμέ δείπνο. Αυτό ωστόσο που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως δεν είναι τόσο δύσκολη δεν διαδικασία και ετοιμασία της. 
Ετοιμάστε την για το/τα αγαπημένο/-α σας πρόσωπο/-α, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό και απολαύστε ένα ιδιαίτερο ''γκουρμέ'' φαγητό από τα χεράκια σας!




Υλικά:

  • 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Πάπρικα
  • 1 κλωναράκι φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • Ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι Ούζο ή κρασί
  • Χυμό από 3 φρέσκες τομάτες

Εκτέλεση:

    1.  Βράζουμε τις γαρίδες σε λίγο νερό για 5’ λεπτά. Βγάζουμε τις γαρίδες από το νερό και το νερό το κρατάμε. 

2.  Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Προσθέτουμε τις τομάτες, το ούζο ή το κρασί και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε μέσα το νερό από τις γαρίδες και όταν αρχίσει να εξατμίζεται το νερό προσθέτουμε τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο. Δεν πρέπει να βράσουν πολύ ώρα διότι σκληραίνουν.

3.  Βράζουμε μακαρόνια σε ό, τι σχήμα θέλουμε. Ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στη συσκευασία. Στραγγίζουμε και μετά ανακατεύουμε μέσα στη σάλτσα. Σερβίρουμε!



Καλή επιτυχία!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram