Ζυμαρικά ''όλα σε μια κατσαρόλα''

2:32 μ.μ.

One Pot Pasta



....όλα σε μια κατσαρόλα κι έτοιμο το φαγητό!

Μας αρέσουν τα εύκολα. Μας αρέσουν τα γρήγορα!
Μας αρέσουν τα νόστιμα. Μας αρέσουν τα μακαρόνια!
Κι αυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες μας!
Τα μακαρόνια αποτελούν μια από τις σίγουρες και επιθυμητές επιλογές στο εβδομαδιαίο τραπέζι της μέσης ελληνικής οικογένειας.
Με αυτή τη συνταγή θα τα αγαπήσουμε ακόμη παραπάνω, καθώς πέρα από πανεύκολη και γρήγορη, είναι και πεντανόστιμη!
Τα υλικά που μπαίνουν στην κατσαρόλα μαζί με τα μακαρόνια που βράζουν, δίνουν όλες τις γεύσεις και τις νοστιμιές τους και κάνουν την μακαρονάδα μας.... ανεπανάληπτη!
Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!






Υλικά:
350 γρ. Σπαγγέτι (3/4 από μια συσκευασία 500 γρ.)
350 γρ. τοματίνια κομμένα  (3 1/4 κούπες περίπου)
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
1/2 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
2-3 φύλλα βασιλικού 
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
4 1/2 κούπες νερό 
τυρί φέτα ή παρμεζάνα (τριμμένο για το σερβίρισμα)





Εκτέλεση:

1. Σε ένα τηγάνι με ψηλά τοιχώματα ή σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός του τυριού (φέτα ή παρμεζάνα). Βράζουμε τα υλικά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 9 λεπτά (μετράμε από την στιγμή που αρχίζει να βράζει), μέχρι να γίνουν al dente και να απορροφηθεί το νερό.



2. Είναι έτοιμα!! Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με το τριμμένο τυρί (φέτα ή παρμεζάνα).








Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram