Νηστίσιμη κρέμα με σιμιγδάλι (χωρίς λάδι)
5:19 μ.μ.vegan creme (without oil/fat)
γιατί και η νηστεία θέλει απολαύσεις..!
Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα για τις λιγούρες της νηστείας!
Απολαύστε την σκέτη ως κρέμα (με μπόλικη κανελίτσα), καλύτερα χλιαρή. Κι άμα είναι ο καιρός έξω είναι βαρύς και ο ουρανός συννεφιασμένος, πάρτε την κουβερτούλα και ''χουχουλιάστε'' στον καναπέ απολαμβάνοντας την υπέροχη, ζεστή κρεμούλα!
Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σε άλλα γλυκά! Προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε νηστίσιμη μπουγάτσα!!! Μμμμ!
Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και αντικαταστήστε, σε οποιοδήποτε γλυκό, με αυτήν την κρέμα τις μη νηστίσιμες κρέμες, και απολαύστε το γλυκό σας σε περιόδους νηστείας. Γιατί, και η νηστεία, θέλει καλοπέραση!
Υλικά:
- 2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 4 φλ. νερό
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 φλ. ζάχαρη (ή 1 1/2 αν την θέλετε λιγότερο γλυκιά)
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- κανέλα (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε
σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας
και το ξύσμα. Όταν αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε για
5-6 λεπτά να βράσουν.
2. Ρίχνουμε
βροχηδόν το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή με
σύρμα.
3. Ρίχνουμε
το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει η κρέμα να πήζει και
να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
4. Σερβίρεται
ζεστό-χλιαρό με κανέλα!
16 σχόλια
μου θυμιζει παιδικη κρεμουλα!!! τελειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι! και είναι και υγιεινότατη!! :)
Διαγραφήχρησιμοποιειται και σαν κρέμα για μπουγατσάκια???
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι! Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σαν κρέμα για μπουγατσάκια!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!
Καλημέρα δεν λέτε τι σιμιγδάλι ψιλο χονρο;;; ευχαριστώ πολυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα! Ψιλό σιμιγδάλι! Το αναφέρει στα συστατικά! Καλή επιτυχία! :)
ΔιαγραφήΜολις την εκανα. Ειναινοστιμοτατη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε! Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε! Καλή συνέχεια ευχόμαστε! :)
ΔιαγραφήΕγώ θα το κάνω με χυμό λεμονιού ελπίζω να βγει καλό
ΑπάντησηΔιαγραφήΤαιριάζει πολύ και η γεύση λεμονιού! Ελπίζουμε να σας άρεσε!
ΔιαγραφήΘα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω σαν κρέμα ζαχαροπλαστικής σε τούρτα?Ο γιος μου έχει γενέθλια,είναι αλλεργικός στο γάλα και ψάχνω τι τούρτα να κάνω!Η παιδίατρος είπε όχι γάλα αμυγδάλου,καρύδας κτλ
ΑπάντησηΔιαγραφήΌχι δεν θα τη συνιστούσαμε για τούρτα... Για τούρτα καλύτερα να ετοιμάσετε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισερί) και να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου/ καρύδας ή σόγιας αντί για αγελαδινό γάλα! Καλή επιτυχία!
ΔιαγραφήΠολυ ωραια και ευκολη συνταγή, εμεις βαλαμε 1 1/2 φλ. Ζάχαρη και μας βγηκε αρκετά γλυκιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρόμαστε ιδιαιτέρως που σας άρεσε! Η γλυκύτητα φυσικά μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα του καθενός. Μπορείτε να προσθέσετε λιγότερη αν θέλετε από την αναγραφόμενη ποσότητα.
ΔιαγραφήΠειράζει αν δεν βάλω κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού;;; Αν βάλω άλλη μια βανίλια;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανένα πρόβλημα! Μπορείτε να τα παραλείψετε και να εκτελέσετε τη συνταγή ως έχει με τα υπόλοιπα υλικά! Δεν θα προτείναμε επιπλέον βανίλια. Καλή επιτυχία!
Διαγραφή