Λουκανικοπιτάκια- Πιτάκια

11:28 π.μ.


mini sausage-pies




έτσι απλά! 


...για τις λιγούρες, το πρωινό, το σνακ, για την παρέα, την μπύρα, το πάρτυ, τις στιγμές βαρεμάρας, για οποιαδήποτε στιγμή!
Πανεύκολα, απλά, γρήγορα, οικονομικά, με υλικά που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι!
Εγώ τα έφτιαξα ένα βράδυ που ήρθε παρέα στο σπίτι και δεν υπήρχε τίποτα! Μέχρι να συμμαζευτούμε, να πούμε καμιά κουβέντα, εγώ ετοίμασα, έψησα και σέρβιρα και τα λουκανικοπιτάκια! Ε, μέχρι να πούμε κανά δυο κουβέντες ακόμη, είχανε τελειώσει..

Αφιερωμένα σε όλους όσους αγαπάμε τις πίτες και τα πιτάκια...που σίγουρα είμαστε πολλοί..! ;)



Υλικά (για 2 ταψιά):
  • 250 γρ. μαργαρίνη (μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι γάλα
  • 1 αβγό μεγάλο (ή 2 μικρά)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν (γεμάτα)
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 500 γρ.)

Για την γέμιση:

  • βραστά λουκάνικα (θα χρειαστούν περίπου 15 λουκάνικα)

Για την επάλειψη:
  • 1 κρόκος αυγού
  • 2 κ.σ. γάλα
  • λίγο αλάτι.




Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε την μαργαρίνη με το ελαιόλαδο στο μίξερ.
2. Προσθέτουμε το αβγό, χτυπάμε.
3. Βάζουμε και το γιαούρτι και το γάλα και χτυπάμε.
4. Ανακατεύουμε το μπέικιν και το αλάτι με 1 φλ. αλέυρι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
5. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν δούμε πως αρχίζει να σχηματίζεται η ζύμη, ζυμώνουμε με το χέρι και προσθέτουμε αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. (Γενικά, είναι μια ζύμη απαλή και βουτυράτη).
6. Κόβουμε τα λουκάνικα σε μήκος όσο περίπου 1 μεσαίο δάχτυλο.
7. Παίρνουμε λίγη από την ζύμη (περίπου όσο ένα μεγάλο καρύδι).



8. Την ανοίγουμε σε κύκλο, βάζουμε στην μέση το λουκάνικο.



9. Και τυλίγουμε το λουκάνικο από δεξιά και αριστερά.




10. Βάζουμε τα λουκανικοπιτάκια, με το κλείσιμο προς τα κάτω, σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.



11. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επάλειψης και αλείφουμε με πινέλο όλα τα λουκανικοπιτάκια.



12. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 περίπου λεπτά.



Έτοιμα!

Tips:
  1. Φυσικά, μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε γέμιση!
  2. Σε τέτοιου είδους ζύμες χρησιμοποιείται, συνήθως, μόνο βούτυρο ή μαργαρίνη. Το λίγο ελαιόλαδο, όμως, που προσθέσαμε εμείς δίνει μια μια πιο ιδιαίτερη και νόστιμη γεύση. Δοκιμάστε το!



Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. εγω τα υπεραγαπω τα πιτακια!!! τα εκανες πολυ ωραια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ!!!! λατρεύω οτιδήποτε έχει να κάνει με ζύμες και πίτες!!! σ ευχαριστώ πολυ! χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν!!! :)

      Διαγραφή

Facebook

Instagram