CUPCAKES με γέμιση μπισκότου

12:10 μ.μ.


Cupcakes with biscuit dough filling



ένα ιδιαίτερο Cupcake για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο!

Ένα cupcake που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει και σίγουρα θα το αναζητήσετε ξανά!
Cupacake με γέμιση μπισκότου!
Σοκολατένια ζύμη κέικ και στην μέση κρύβεται μια ευχάριστη έκπληξη! Ζύμη μπισκότου! Το μπισκότο μέσα δεν έχει τραγανή υφή, αλλά μαλακή και συμπαγή!
Και φυσικά, η συνοδεία του γλάσου, το απογειώνει!
Σε όσους αρέσουν οι πρωτότυπες συνταγές, αλλά και στους λάτρεις του μπισκότου, αυτά τα cupcakes είναι φτιαγμένα για αυτούς!


Υλικά:

ΖΥΜΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ - ΓΕΜΙΣΗ:
3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1/8 κ.γλ. αλάτι
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1/4 φλ. ζάχαρη καστανή
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. γάλα
1 βανίλια
1/2 φλ. κομματάκια σοκολάτας ή τριμμένο μπισκότο
προαιρετικά: λίγη μαρμελάδα (δείτε στα tips παρακάτω)

CUPCAKES :
1 φλι. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
1 φλ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γλ. αλάτι
3/4 φλ. ζεστό νερό
1/2 φλ. σπορέλαιο
1 μεγάλο αυγό
1 βανίλια

ΓΛΑΣΟ/ ΦΡΟΣΤΙΓΝΚ :
3/4 φλ. βούτυρο
1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ.σ. γάλα
1 βανίλια (ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ινδοκάρυδο ή τριμμένο μπισκότο ή τρούφα





Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάστε τη γέμιση ζύμη μπισκότων. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, την βανίλια και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ, με ηλεκτρικό μίξερ, ανακατέψτε το βούτυρο, τις ζάχαρες και το γάλα. Προσθέστε σε αυτό το μείγμα με το αλεύρι και μετά το τριμμένο μπισκότο. Ανακατέψτε. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 15 έως 30 λεπτά. Πάρτε λίγη από τη ζύμη (2 κουταλιές σούπας), κάντε την μπαλάκια. Βάλτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά. (Σε περίπτωση που θέλετε να βάλετε μαρμελάδα,δείτε στα tips παρακάτω)
  2. Προετοιμάστε τα cupcakes : Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα, την βανίλια και το αλάτι. Προσθέστε το νερό, το λάδι και το αυγό. Ανακατέψτε καλά. 
  3. Στο ειδικό ταψάκι για καπκέικις, τοποθετείστε τα χαρτάκια και λίγο από το μείγμα (περίπου 2 κουταλιές της σούπας). Βάλτε ένα μπαλάκι από την κατεψυγμένη ζύμη μπισκότων στο κέντρο κάθε cupcake. Εάν θέλετε τη ζύμη μπισκότων να ψηθεί ελαφρά, αφήστε την να φαίνεται επάνω. Αν θέλετε να διατηρήσετε τη ζύμη μπισκότων κάπως ωμή, σπρώξτε προς τα κάτω. Καλύτερα να την πιέσετε προς τα κάτω για να είναι το μπαλάκι "κρυμμένο" μέσα στο κεκάκι.
  4. Ψήστε τα cupcakes για 20 έως 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν καλά τα cupcakes πριν βάλετε το γλάσο/ φρόστινγκ .
  5. Ετοιμάστε το γλάσο: Σε ένα μέτριο μπολ, με ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε βούτυρο και προσθέστε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή. Βάλτε το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια και ανακατέψτε έως ότου όλα ενωθούν καλά μαζί.
  6. Με ένα κορνέ διακοσμείστε τα  cupcakes με το γλάσο (frosting). Άμα θέλετε μπορείτε να προσθέσετε από πάνω ινδοκάρυδο ή τριμμένο μπισκότο ή τρούφα.





Tips:

  • Είναι πολύ ωραία ιδέα να προσθέσετε μαρμελάδα! Ετοιμάστε την ζύμη μπισκότου και πριν την κάνετε μπαλάκια, κλείστε μέσα στο κάθε μπαλάκι λίγη μαρμελάδα (περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού). Κλείστε το μπαλάκι. Η μαρμελάδα δίνει μια ιδιαίτερη, πιο ''παιχνιδιάρικη'' γεύση στο cupcake! Πάρτε μια γεύση από την φωτογραφία κάτω...





    Μμμμ....Καλή επιτυχία!




You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram