Καρυδόπιτα σιροπιαστή με κρέμα τυριού

5:02 μ.μ.

Walnut pie



εύκολο, γρήγορο, ιδιαίτερο, μοναδικό, αξέχαστο..!!!

Σιροπιαστή καρυδόπιτα, με ψιλοκομμένα καρύδια, και από πάνω μια αλμυρούτσικη κρέμα τυριού!

Μοναδική γεύση που σου μένει για πάντα αξέχαστη!
Το γλυκό ενώνεται αρμονικά με το αλμυρό...και η εμπειρία που χαρίζουν...ανεκτίμητη!!! :)

Πέρα, βέβαια, από την μοναδική του γεύση, η ευκολία του, το κάνει το ιδανικό γλυκό για όλες τις περιστάσεις και για κάθε στιγμή!




Υλικά:

  • 1 φλ. Καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ½ φλ. Αλεύρι
  • 1 φλ. Βούτυρο
  • 1 φλ. Ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γλ. Γαρύφαλλο
  • 1 κ.γλ. Κανέλα
  • Ψιλοκομμένο καρύδι (για το πασπάλισμα)
Σιρόπι:     2 ½ φλ. Νερό
                 1 ½ φλ. Ζάχαρη

Για την κρέμα:    1 κρέμα γάλακτος
                           1 κρέμα τυρί (300 γρ.)



Εκτέλεση: 

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. 
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα στερεά υλικά, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 40 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε τα υλικά και κρατάμε 5-6 λεπτά (από το σημείο βρασμού).
  6. Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι.
  7. Ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε την κρέμα τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  8. Όταν κρυώσει καλά το γλυκό,  αλείφουμε από πάνω την κρέμα.
  9. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι.

Δείτε και την συνταγή βήμα προς βήμα σε βίντεο στο κανάλι μας στο youtube εδώ! Καρυδόπιτα σιροπιαστή με κρέμα τυριού 




Tips:
  • Φυσικά, η καρυδόπιτα μπορεί να γίνει και χωρίς την κρέμα τυριού από πάνω.



Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram