Οι ωραιότεροι κουραμπιέδες

3:08 μ.μ.

''kourampies''- traditional greek Christmas cookies
 

χιονισμένες χριστουγεννιάτικες μπουκίτσες!

Μελομακάρονα και κουραμπιέδες είναι τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα ελληνικά παραδοσιακά γλυκά!
Κάθε χρόνο έρχονται σε αντιπαράθεση. Μελομακάρονο ή κουραμπιές; 
Εμείς πάντως αγαπάμε και τα δύο!
Συνταγή, λοιπόν, για αρωματικούς και λαχταριστούς κουραμπιέδες!
Χιονισμένοι με μπόλικη άχνη, είναι και το ιδανικότερο "στολίδι" για την τραπεζαρία!


 
Υλικά:

  • 500 γρ. ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 κούπα άχνη 
  • 5 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο)
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 2 βανίλιες (κάψουλα ή κλωναράκι)
  • αμύγδαλα ανάλατα χοντροκομμένα (περίπου 250-300 γρ.)

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύουμε με το εξάρτημα Κ το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι για 10-15 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν.

2. Έπειτα σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ. Ρίχνουμε και αμύγδαλα* και ζυμώνουμε ελαφρά να "πάνε" σε όλη την ζύμη.

4. Κάνουμε σχήματα με κουπ πατ ή μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.

5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Μην τα αφήσετε να πάρουν πολύ χρώμα γιατί θα γίνουν πολύ τραγανοί. Όταν πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα είναι έτοιμα. Καλύτερα να τα ελέγξετε από κάτω και από τα πλαϊνά.

6. Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσουν καλά κοσκινίζουμε με άχνη. Προαιρετικά μπορείτε να τα ραντίσετε με λίγο ανθόνερο ή
ροδόνερο πριν τα αχνίσετε.



*Tips
  •  Μπορείτε αν θέλετε να καβουρδίσετε τα αμύγδαλα. Βάλτε τα αραιά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτε τα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-13 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρωματάκι. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως πριν τα προσθέσετε στην ζύμη.
  • Δεν φουσκώνουν πολύ, γι΄αυτό να φροντίσετε να μην είναι πολύ λεπτά σε πάχος.



Καλή σας απόλαυση..!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram