Κέικ σοκολάτας βραστό- κατσαρόλας

12:58 μ.μ.


chocolate cake boiled




υγρό κέικ σοκολάτας, σαν σουφλέ...



Ένα πανεύκολο κέικ σοκολάτας που μοιάζει με σουφλέ!
Υγρό, με έντονη γεύση σοκολάτας...!
Χωρίς κουβερτούρα, χωρίς έτοιμες σοκολάτες.....και οικονομικό!!!







Υλικά:

  • 1 βιτάμ (1 φλ.)
  • 1 φλ. νερό
  • 2 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 5 αβγά 
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι 
  • 2 βανίλιες 
  • 1 baking powder (20 γρ.)







Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βιτάμ να λιώσει.
  2. Ανακατεύουμε σε μπολ το κακάο και τη ζάχαρη.
  3. Όταν λιώσει το βιτάμ, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε και το νερό.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να φουσκώσει.
  6. Κατεβάζουμε με από τη φωτιά. Κρατάμε μια κούπα και το υπόλοιπο το αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, τη βανίλια και το baking.
  8. Χτυπάμε τα αβγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.
  9. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα  όλα τα υλικά.
  10. Αδειάζουμε μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι (διάμετρο 28 εκ).
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 30 λεπτά.
  12. Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το υγρό που κρατήσαμε.
  13. Αφήνουμε το γλυκό να το απορροφήσει όλο.







Καλή απόλαυση!


You Might Also Like

7 σχόλια

  1. ωραιο ακουγεται και φαινεται αλλα μια ερωτηση! Γιατι το κεικ λεγεται κατσαρόλας αλλα το ψηνεις στο φουρνο??..δεν εχω φουρνο και χαρηκα οταν ειδα το τιτλο και μ ηρθε κατακεφαλα οταν διαβασα "αδειαζετε σε ταψακι και ψηνεται σε φουρνο"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Το κέικ λέγεται κατσαρόλας γιατί υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να βράσεις σε κατσαρόλα τα υλικά (βιτάμ, ζάχαρη, κακάο,νερό). Στην συνταγή για κανονικό κέικ δεν χρειάζεται τίποτα βράσιμο, απλά τα ανακατεύεις όλα μαζί. Γι΄αυτό και αυτό το κέικ λέγεται βραστό-κατσαρόλας. Το βάζουμε στο φούρνο για να ψηθεί. Άμα μείνει έτσι, το αλεύρι να μείνει άψητο..Καλή επιτυχία αν το επιχειρήσεις!!!
      Κρίμα που δεν έχεις φούρνο..υπάρχουν και γλυκά χωρίς ψήσιμο...Δοκίμασε τζιζ-κέικ, χαλβά, μπισκοτογλυκό, κρέμα με μπισκότα στο ποτήρι.. Άμα θέλεις, κάνε ένα κόπο να ψάξεις και εδώ στο blog, θα βρεις κάποιες συνταγές.. Θα βάλουμε σύντομα και ετικέτα ''χωρίς ψήσιμο'' για να σε διευκολύνουμε! ;)

      Διαγραφή
  2. Το έκανα!!!! Φανταστικό!!!! Thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι ενα γλυκό που το κάνω συχνα ειδικά τις Κυριακές και οικονομικο ....στις δυσκολες μας μερες που δεν εχουμε πολλα χρήματα και θελουμε καποια ωραια γλυκασιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα τόσο απλό σχόλιο αλλά μας "άγγιξε¨ τόσο πολύ. Ένα γλυκό που συνοδεύει τις όμορφες, "ζεστές" κυριακάτικες στιγμές χωρίς να επιβαρύνει οικονομικά..Δεν χρειάζονται ακριβά υλικά για να απολαύσεις ένα γλυκό. Οι γλυκιές μυρωδιές, η σοκολάτα, το γλυκό που ψήνεται, η γλυκύτητα, η ανυπομονησία για να το γευτείς είναι αρκετά για να χαρίσουν ένα μαγικό κυριακάτικο απόγευμα! Καλή συνέχεια ευχόμαστε.

      Διαγραφή

Facebook

Instagram