Κουλουράκια

10:13 μ.μ.

soft cookies





Λαχταριστά κουλουράκια για να ''μυρίσει'' παιδικές αναμνήσεις το σπίτι!



Κουλουράκια με άρωμα βανίλιας και πορτοκάλι για κάθε στιγμή!!!
Εύκολα, γρήγορα, υπέροχα, οικονομικά και με υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι!
Για μικρούς και για μεγάλους!!!
Ανάλογα με τις προτιμήσεις, γίνονται είτε μαλακά, είτε τραγανά!

...και επειδή πρώτα ''τρώνε'' τα μάτια και μετά το στόμα... δημιουργήστε ποικίλα και διάφορα σχέδια!!!






Υλικά: 


  • 1 ποτ. γάλα
  • 1 ποτ. σπορέλαιο
  • 2 ποτ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φακελάκια μπέικιν 
  • ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει, περίπου 1 κιλό)
Για σοκολατένια κουλουράκια (προαιρετικά):       
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. νερό ζεστό
  • σοκολατένια κορν φλέικς θρυμματισμένα

Για την επάλειψη (προαιρετικά):

  •  1 αυγό ανακατεμένο με λίγο νερό

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τις βανίλιες, το αλάτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  3. Προσθέτουμε και το μπέικιν με το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Μην το παρακάνετε με το αλεύρι, η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.  
  4. Προαιρετικά για σοκολατένια κουλουράκια: Διαλύουμε στο ζεστό νερό τη ζάχαρη και το κακάο. Παίρνουμε περίπου 1/3 από την ζύμη που φτιάξαμε και προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  5. Η ώρα της δημιουργίας! Φτιάξτε ό,τι σχέδια επιθυμείτε! Μπορείτε να πάρετε ιδέες και από την φωτογραφία στο κάτω μέρος του άρθρου. Κάντε τις κλασσικές πλεξούδες ή δημιουργήστε σχέδια συνδυάζοντας τις δυο ζύμες (άσπρη και καφέ). Αν η ζύμη κολλάει ελαφρώς βάζουμε λίγο αλεύρι στα χέρια σας, πλάθουμε λίγη ζύμη ελαφρά και σχηματίζουμε τα κουλουράκια.
  6. Βάζουμε τα κουλουράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αν επιθυμείτε (το προτείνουμε) αλείψτε τα κουλουράκια με αυγό πριν τα ψήσετε για να γυαλίζουν.
  7. Ψήνουμε σε προθερμαμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που θα τα πλάσετε. Άμα τα θέλετε πιο τραγανά αφήστε τα λίγο παραπάνω!


Tips*
  1. Αξίζει να φτιάξετε και τις 2 ζύμες και να ''παίξετε'' μαζί τους όταν πλάθετε τα σχέδια! Εμείς προτείνουμε να ενώσετε 2 κορδόνια (1 άσπρο και ένα καφέ), να τα στριφογυρίσετε και μετά να τα γυρίσετε σαν σαλιγκάρι!!
  2. Τα πιο άσπρα που φαίνονται στην φωτογραφία είναι πιο μαλακά, ενώ αυτά με πιο σκούρο χρώμα είναι πιο τραγανά. Η επιλογή είναι δική σας! Εμείς αγαπάμε και προτείνουμε τα μαλακά!
  3. Για ακόμη πιο ''παιχνιδιάρικα'' μπισκότα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πάρτε ένα κομμάτι ζύμης, βάλτε 2-3 σταγόνες χρώμα και ανακατέψτε καλά να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη! 
  4. Η συνταγή βγάζει πολλά κομμάτια. Εάν την ετοιμάσετε για λίγα άτομα σας προτείνουμε να κάνετε τη μισή δόση.
 




Η επιτυχία είναι σίγουρη!!!


You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram