Η απόλυτη τούρτα σοκολάτας!!!

10:42 μ.μ.

chocolate devil's cake




Ένας αμαρτωλός σοκολατένιος πειρασμός... 


Η απόλυτη τούρτα!!!
Το γλυκό στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!
Σοκολατένιο παντεσπάνι, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής στη μέση, και στην κορυφή μια πλούσια κρέμα σοκολάτας!




Υλικά: 

Για το παντεσπάνι:
8 αβγά
2 ποτ. ζάχαρη
2 ποτ. αλεύρι
1 μπέικιν
6 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. νερό

Για το σιρόπι:
1 ποτ. γάλα
1 ποτ. νερό
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. Νες καφέ
8 κ.σ. ζάχαρη

Για την γέμιση:
1 λίτρο γάλα
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας κάστερ πάουντερ
2 αβγά χτυπημένα
2 βανίλιες
100γρ. βούτυρο

Για την κρέμα σοκολάτας: 
2 κούπες γάλα
1 κουβερτούρα
5 κ. σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ.κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1 κρόκο αβγού
1 βανίλια
50γρ βιτάμ


Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
  2. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί περίπου 32 ή 34 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
  3.  Το ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά στον αέρα (μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή). Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Ετοιμάζουμε την γέμιση (όσο ψήνεται το παντεσπάνι). Βάζουμε το μισό λίτρο γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αβγά,το κάστερ πάουντερ,τη ζάχαρη,τις βανίλιες και το μισό γάλα. 
  5.  Τα ρίχνουμε στο γάλα μόλις αρχίζει να βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  6.  Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα,τη βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  7.  Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίζει να βράζει κρατάμε για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε λίγο για μην είναι καυτό.
  8.  Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε στη μέση (δημιουργώντας έτσι 2 παντεσπάνια).
  9.  Βάζουμε το ένα σε ένα ταψί (σε αυτό που το ψήσαμε) και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι που φτιάξαμε (ζεστό). 
  10.  Μετά στρώνουμε πάνω την γέμιση.
  11.  Έπειτα βάζουμε από επάνω το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
  12.  Ετοιμάζουμε την άλλη κρέμα. Βάζουμε τη μισή κούπα γάλα, την κουβερτούρα και το κακάο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν.
  13.  Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βιτάμ. 
  14. Τα προσθέτουμε στα υλικά που είναι στην κατσαρόλα.
  15.  Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  16. Απλώνουμε πάνω από την τούρτα.
  17. Έτοιμη!



*Tips

  • Η τούρτα γίνεται πολύ πιο ωραία αν σταθεί αρκετές ώρες στο ψυγείο. Ετοιμάστε την σίγουρα μια μέρα πριν την σερβίρετε, και μην διστάσετε να την φτιάξετε και κάνα 2 μέρες πριν!
  • Είναι το απόλυτο γλυκό και είναι σίγουρο ότι θα σας "βγάλει ασπροπρόσωπους"..!!




Μμμμ... καλή απόλαυση!!!

You Might Also Like

8 σχόλια

  1. Πολλά συγχαρητήρια για τη συνταγή!!!!!
    Την έφτιαξα χθες για τα γενέθλια του συζύγου μου και πραγματικά μας άρεσε όλους!!!!!!!! Σήμερα πάντως ήταν ακόμα καλύτερη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε!!! Πραγματικά αυτή η τούρτα αξίζει πολλά..!!! :) ...και ναι, άμα μείνει και σταθεί γίνεται ακόμη καλύτερη.!!

      Διαγραφή
  2. Την εφτιαξα βρε κοριτσι μου αλλα ειλικρινα μου βγηκε η πιστη αναποδα ....η κρεμα βανιλια δε μου επηζε με τιποτα ενω αλλες φορες εκανα κρεμα πατισερι τσακ μπαμ ...τα εκανα ολα κατα γραμμα ....
    το παντεσπανι μου βγηκε πολυ λεπτο και αναγκαστηκα να κανω και αλλο ....γενικα εχω κανει πολλες τουρτες και απογοητευτηκα ...την εβλεπα λαχταριστη....θα συνδεσω τωρα τα δυο παντεσπανια με τη κρεμα που δε μου εχει καλοπηξει ...θα τη βαλω σε τσερκι και θα σου γραψω να δω αν τελικα βγηκε κατι που μπορω να παρουσιασω ! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σου ευη! πραγματικά στεναχωρέθηκα όταν διάβασα το σχόλιό σου.. δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε. Η συνταγή είναι χιλιοδοκιμασμένη. Όσον αφορά την συγκεκριμένη κρέμα, είναι ελαφρώς αραιή όταν την ετοιμάσεις, μετά στο ψυγείο σφίγγει. Τελικά τι έγινε, πως σου βγήκε η τούρτα;

      Διαγραφή
  3. Η τούρτα βγήκε νόστιμη ! Ηταν αραιή κ οτάν την έβαλα στο ψυγείο την έβαλα σε τσερκι ....θα τη ξάνα κάνω κ θα σου πω διότι πιστεύω σαν συνταγή ηταν σουπερ .... Γενικά όμως ηταν αρκετα νόστιμη τουρτιτσα κ γω στεναχωρεθηκα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τουλάχιστον, χαίρομαι που την ευχαριστηθήκατε από γεύση! :) καλή επιτυχία για την επόμενη φορά!!

      Διαγραφή
  4. Γεια σας . Θα ήθελα να ρωτήσω στα υλικά για το παντεσπάνι, οταν λέτε " 1 μπέικον " εννοείται φακελάκι ή κουταλάκι του γλυκού;!
    Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Facebook

Instagram