Μιλφειγ με φραουλες

1:33 π.μ.

 millefeuille with strawberries


ο παράδεισος σε μια μπουκιά!

Πανεύκολο, γρήγορο, δροσερό και διαφορετικό μιλφέιγ που αξίζει να δοκιμάσετε!
Πλούσια κρέμα ζαχαροπλαστικής, ανάλαφρη σαντιγί, τραγανή σφολιάτα και μυρωδάτεςφράουλες! 
Ένα γλυκό που όλοι αγαπάμε. Ένα γλυκό που χαρίζει μια υπέροχη, βελούδινη, ελαφριά γεύση από παράδεισο!





Υλικά:

  • 2 πακέτα σφολιατίνια ή 1 φύλλο σφολιάτας *
  • φράουλες (κατά προτίμηση-περίπου 250 γραμμ.)

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 1 λίτρο γάλα κρύο
  • 4-5 κ.σ. αλεύρι
  • 5 κ.σ. κάστερ
  • 10 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 125 γρ. βούτυρο ή βιτάμ
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)

Για την σαντιγί:
  • 1 κρέμα γάλακτος (500 ml)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση:
  1. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Κρατάμε 2 ποτήρια από το κρύο γάλα και διαλύουμε το αλεύρι και το κάστερ πάουντερ.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνουμε.
  3. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το γάλα με το αλεύρι και το κάστερ πάουντερ. 
  4. Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να δέσει και την κατεβάζουμε από την κουζίνα.
  5. Ρίχνουμε το βούτυρο/ βιτάμ, τη βανίλια και τους κρόκους χτυπημένους και ανακατεύουμε γρήγορα.
  6. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  7. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ/ταψί/τσέρκι μια στρώση από τα σφολιατίνια (σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε σφολιάτα κατεψυγμένη ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται κάτω στον αστερίσκο*)
  8. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα που φτιάξαμε.
  9. Απλώνουμε από πάνω μια στρώση από φράουλες, κομμένες σε κομματάκια.
  10. Βάζουμε ακόμη μια στρώση από σφολιατίνια και προσθέτουμε από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα. Αν θέλουμε απλώνουμε και εδώ μερικές φράουλες.
  11. Ετοιμάζουμε την σαντιγί. Χτυπάμε σε μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη ώσπου να σφίξει η σαντιγί.
  12. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό.
  13. Διακοσμούμε με τις φράουλες.Από πάνω απλώνουμε τρίμματα από τα σφολιατίνια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  14. Δημιουργούμε δηλαδή στρώσεις από σφολιατίνια-κρέμα-φράουλες-σφολιατίνια-κρέμα-(φράουλες)-σαντιγί-φράουλες.

*Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη σφολιάτα ακολουθήστε την εξής διαδικασία:
  • Αφήστε την σφολιάτα να ξεπαγώσει.
  • Απλώστε την ελαφρά με έναν πλάστη. Απλώστε την σφολιάτα πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και κόψτε την σε δυο ίσα μέρη (εμείς την θέλαμε πιο μακρόστενη την κόψαμε σε 3 ίσα μέρη και χρησιμοποιήσαμε τα 2 κομμάτια). Με ένα πιρούνι κάντε πιρουνιές παντού, σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Αυτό βοηθάει να φουσκώσει ομοιόμορφα επειδή ο αέρας θα φεύγει από όλη την επιφάνεια.
  • Ψήστε την σφολιάτα στους 170 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά (μέχρι να χρυσαφίσει). Γύρω στα 30 λεπτά ψησίματος θα παρατηρήσετε πως φουσκώνει, ανοίξτε τον φούρνο και πατήστε την σφολιάτα ελαφρά με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να καθίσει.
  • Αφήστε την σφολιάτα να  κρυώσει τελείως πριν συναρμολογήσετε το γλυκό.


Καλή επιτυχία!!!



You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Μπορώ στη σαντιγί να βάλω γάλα εβαπορέ χαμηλών λιπαρών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μπορείς! Θα το αραιώσεις βέβαια με λίγο νερό.. Καλή επιτυχία! :)

      Διαγραφή

Facebook

Instagram