Ροδακινόπιτα

11:17 π.μ.

Peaches pie





μια πίτα μόνο ζύμη και φρούτα!

Μας αρέσουν τα εύκολα γλυκά!

Και ακόμη περισσότερο μάλιστα αυτά που είναι και πεντανόστιμα και ταιριάζουν με όλα!
Σε αυτή την περίπτωση γλυκών ανήκει και η ροδακινόπιτα!
Πανεύκολη, απλή και οικονομική! Ιδανική για κάθε στιγμή και περίσταση!
Ένας παραπάνω λόγος για να την αγαπήσουμε λίγο περισσότερο αυτή την πίτα; Δεν είναι άλλος από τα φρούτα που περιέχει!
Ολόκληρες φέτες από ροδάκινα! Δεν θα γίνει αναφορά στο καλό που προσφέρει αυτή η πίτα στην υγεία μας λόγω του ολόκληρου ροδάκινου που περιέχει (βιταμίνες, φυτικές ίνες, ιχνοστοιχεία), αλλά κυρίως στην απερίγραπτη γεύση της!!
Όλη η νοστιμιά, το άρωμα και η απόλαυση του ροδάκινου απογειώνουν την πίτα δίνοντάς της μια αληθινή, φυσική, ιδιαίτερη γεύση που λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν.
Ίσως είναι αυτό που μας διδάσκουν οι παλιότεροι...όσο πιο απλό, τόσο πιο νόστιμο! :)
Αξίζει σίγουρα μια δοκιμή...







Υλικά:
  • 8 κούπες ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες 
  • 4 κ.σ. Αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • 1/2-3/4 κούπα ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκά είναι τα ροδάκινα που χρησιμοποιείτε)
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι 
  • 20 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια 
  • 1 δόση αμερικανική ζύμη για πίτα (Δείτε την συνταγή εδώ: Αμερικάνικη ζύμη για πίτα)


Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ροδάκινα, την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι ή το κορν φλάουρ και τα αφήνουμε στην άκρη.

2. Χωρίζουμε την αμερικανική ζύμη για πίτα σε 2 ίσα μέρη. Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με πλάστη (σε πάχος περίπου μισό εκατοστό). Το απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ. Ρίχνουμε μέσα την γέμιση με τα ροδάκινα. Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι φύλλου. Ρίχνουμε τα κομμένα κυβάκια βουτύρου επάνω από την γέμιση και έπειτα καλύπτουμε με το φύλλο που  ανοίξαμε. Πιέζουμε τις άκρες των δυο φύλλων (πάνω και κάτω φύλλο) να κολλήσουν. Κάνουμε σχέδια στην ζύμη χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα μας (όπως στη φωτογραφία). 

3. Βάζουμε την πίτα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Αφού την βγάλουμε κόβουμε 4 γραμμές στην επιφάνεια της πίτας (ξεκινώντας από το κέντρο αλλά να μην ενώνονται μεταξύ τους). Την αλείφουμε με διάλυμα αυγού (αυγό με λίγο γάλα χτυπημένα) και πασπαλίζουμε ζάχαρη στην επιφάνεια της πίτας. 

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10-15 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε στους 190 και αφήνουμε για 1 - 1 1/2 ώρα ή μέχρι να πάρει η πίτα μας ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να αφρίζουν τα ροδάκινα από μέσα. 

5. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε! (Εμείς βιαστήκαμε και λόγω ''απαίτησης του κοινού'' την κόψαμε ζέστη γι' αυτό και στις φωτογραφίες εικονίζεται λίγο διαλυμένη). Σερβίρετε αν θέλετε με σαντιγί!






Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

1 σχόλια

Facebook

Instagram