Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο
11:31 π.μ.
roasted steaks with potatoes
...μμμμ μύρισε σπιτικό φαγητάκι της μαμάς!
Είναι από τα φαγητά που όχι απλά αγαπάμε, αλλά λατρεύουμε!
Γιατί; Γιατί δεν είναι μόνο νόστιμο και λαχταριστό, αλλά είναι και ένα πιάτο που μας θυμίζει ζεστό, σπιτικό φαγάκι της μαμάς.
Μας θυμίζει την καθηλωτική μυρωδιά που γέμιζε το σπίτι, την γευστική μπριζόλα που άχνιζε πάνω στο μεσημεριανό τραπέζι και τις ζεστές, ψημένες πατατούλες που την συνόδευαν.
Απολαύστε το μαζί με την οικογένεια και με καλούς φίλους και νιώστε πώς ένα ζεστό, χειροποίητο φαγητό, μαγειρεμένο με αγάπη, μπορεί να "ενώσει" τα άτομα που το μοιράζονται...
Υλικά:
- 4-5 πατάτες, καθαρισμένες και χοντροκομμένες.
- 4 μπριζόλες
- Αλάτι-πιπέρι
- Ρίγανη
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- Νερό
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190 βαθμούς.
2. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες.
3.Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες μαζί με την ρίγανη, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, το ελαιόλαδο που περίσσεψε, και ανακατεύουμε καλά. Από επάνω απλώνουμε τις μπριζόλες και ρίχνουμε το νερό, μέχρι να καλύψει τα 2/3 από τις πατάτες.
3.Βάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες μαζί με την ρίγανη, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, το ελαιόλαδο που περίσσεψε, και ανακατεύουμε καλά. Από επάνω απλώνουμε τις μπριζόλες και ρίχνουμε το νερό, μέχρι να καλύψει τα 2/3 από τις πατάτες.
4. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου (μπορεί λίγο παραπάνω). Στη μισή ώρα αναποδογυρίζουμε τις μπριζόλες (ή όταν πάρουν λίγο χρώμα), και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
0 σχόλια