Σουηδικά κεφτεδάκια

1:03 μ.μ.


Swedish meatballs




...η Σουηδία στο τραπέζι μας!


Η συνταγή για τα γνωστά και διάσημα σουηδικά κεφτεδάκια!
Απλά πεντανόστιμα!!!!
Σιγοψημένα στον φούρνο, για μεγάλη απόλαυση!
Εμείς τα συνοδέψαμε με σπιτικό πουρέ πατάτας και σάλτσα από ζωμό μοσχαριού, γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο μαιντανό! Όπως ακριβώς και τα αυθεντικά σουηδικά κεφτεδάκια!
Μια συνταγή που συνιστάμε ανεπιφύλαχτα και που σίγουρα πρέπει να δοκιμάστε!


Υλικά:


  • 400 γρ. κιμάς ανάμεικτος
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό  
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/4 κούπας γάλα 
  • 2 φέτες ψωμιού μουσκεμένες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. αλεύρι 


Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά και έπειτα κάνουμε μπαλάκια, μεσαίου μεγέθους.

3. Τα τοποθετούμε σε ταψί αφού πρώτα βάλουμε ένα φύλλο λαδόκολλας.

4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

5. Βγάζουμε από το φούρνο και απολαμβάνουμε συνοδεύοντας τα με πουρέ, ρύζι ή ό, τι άλλο θέλουμε!






Καλή επιτυχία!!


You Might Also Like

2 σχόλια

  1. ωωωωω καλο!! θα τα δοκιμασω!! αφου δεν εχω την ευκαιρια να τα δοκιμασω στο γνωστο μερος καλυτερα να τα κανω σπιτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναιι!! αξιζουν πολυ!! Και δοκιμασέ τα έτσι όπως φαίνονται στην φωτογραφια! Με σπιτικο πουρε και σάλτσα με ζωμό μοσχαριού!! ;) ;) ;)

      Διαγραφή

Facebook

Instagram