Όρθιο κοτόπουλο με μπύρα
8:23 μ.μ.
κοτοπουλάκι στα όρθια!
Κοτοπουλάκι μούρλια! Εσείς το έχετε δοκιμάσει ποτέ με αυτόν τον τρόπο; Ευκαιρία!
Έτσι απλά, με ένα κοτοπουλάκι και 1 μπύρα!!
Συνοδεύστε το με ό, τι "τραβάει" η όρεξή σας! Πατάτες, ρύζι, λαχανικά, κους-κους! Αλλά και σκέτο είναι απόλαυση!!
Βάλτε το κουτάκι, βάλτε τα μυρωδικά και αφήστε το κοτοπουλάκι να σιγοψηθεί μόνο του στον φούρνο!
Μμμμμ....σκέτη απόλαυση! Δοκιμάστε το, εγγυημένα!
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο
- 1 κουτάκι Μπύρας (μισού λίτρου) (αφαιρούμε τη μισή ποσότητα)
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. Πιπέρι
- 1 κ.γλ. Πάπρικα
- 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Μουστάρδα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, ελαιόλαδο, μουστάρδα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
3. Περνάμε το κοτόπουλο με το μείγμα μέσα-έξω.
4. Ανοίγουμε τη μπύρα (αφού πρώτα πλύνουμε πολύ καλά το κουτάκι) και αφαιρούμε την μισή ποσότητα.
5. Τοποθετούμε το κοτόπουλο επάνω στην μπύρα προσεκτικά. Πρέπει να το βάλουμε έτσι ώστε να μην χρειαστεί κάποιο άλλο στήριγμα.
7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15' λεπτά.
8. Βγάζουμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε συνοδεύοντας το με ρύζι, πατάτες (πουρέ, φούρνου, τηγανίτες), ανάμεικτα λαχανικά ή ό, τι άλλο θέλετε.
Tips:
- Σε περίπτωση που δεν χωράει το κοτόπουλο στο φούρνο σας, τοποθετήστε στο τέρμα κάτω ράφι του φούρνου ένα βαθύ ταψί και βάλτε το εκεί!
- Στο μείγμα για το μαρινάρισμα μπορείτε να βάλετε ό, τι μπαχαρικό σας αρέσει! Μπορείτε να προσθέσετε κέτσαπ, μέλι, χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού (τα υγρά σε μικρή ποσότητα 1-2 κ.γλ. για να μην κάνουν το μείγμα αραιό).
2 σχόλια
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΜΠΥΡΑ; ΜΕΝΕΙ ΣΤ ΚΟΥΤΑΚΙ;ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ λόγος που μένει η μισή μπύρα στο κουτάκι ειναι γιατί αν ειναι όλη δεν εξατμίζεται καλά και έτσι δεν δίνει στο κοτόπουλο μας άρωμα και γεύση!
Διαγραφή