Σβουρίνια με τυρί και πιπεριές

4:08 μ.μ.

mini roll pies with greek feta cheese and peppers




...απλά ακαταμάχητα!

Πιτάκια που μυρίζουν Ελλάδα!
Φέτα, πιπεριές και ρίγανη ενώνονται και σερβίρουν όλη την Ελλάδα σε ένα σβουρίνι!
Εύκολα, αφράτα και αγαπημένα από όλους! 
Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά!
Τα παραπάνω λόγια είναι περιττά! Ας αφήσουμε τα σβουρίνια να μας συστηθούν!


Υλικά:

Για την ζύμη:
Για την γέμιση:
  • τυρί φέτα τριμμένη (περίπου 1 φλυτζάνι)
  • 2-3 πιπεριές πράσινες
  • ρίγανη
  • πιπέρι (προαιρετικά)




Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε την ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες

2. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε την ζύμη, με πλάστη, σε ένα μεγάλο ορθογώνιο.

3. Απλώνουμε από πάνω την φέτα, τις πιπεριές, την ρίγανη και το πιπέρι.


4. Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό. Βρέχουμε την άκρη ελαφρά με νερό για να κολλήσει καλά.


5. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια, περίπου όσο 2 δάχτυλα.


6. Απλώνουμε τα σβουρίνια πάνω σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Αφήνουμε 30 λεπτά, σκεπασμένα με πετσέτα, να φουσκώσουν.


7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν ένα ωραίο, καφετί χρώμα. Τα κοιτάμε και από κάτω).





Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!


You Might Also Like

2 σχόλια

Facebook

Instagram