Soft cookies

11:31 π.μ.

soft cookies



                                                                           Αυτά τα μπισκότα  πραγματικά  "δεν υπάρχουν"!


Μας αρέσουν ιδιαιτέρως τα μπισκότα και τα μαλακά μπισκότα τύπου soft cookies είναι από τις αδυναμίες μας.

Το καλύτερο αντίδοτο για να φτιάξουμε την διάθεσή μας!

Απολαύστε τα οποιαδήποτε στιγμή της μέρας.

Μετά από πολλές δοκιμές και πειραματισμούς σε συνταγές και αναλογίες καταλήξαμε στην δική μας αγαπημένη!

Μαλακά όσο πρέπει, σοκολατένια όπως τους αξίζει, μαστιχωτά όπως μας αρέσουν.

Όσο ψήνονται στον φούρνο η μυρωδιά του γνήσιου αγελαδινού  βουτύρου και της ζάχαρης κατακλύζουν το σπίτι. Αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα δοκιμάσετε. 

Αφού κρυώσουν καλά, διατηρήστε τα (όσα τυχόν περισσέψουν) σε γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς σε θερμοκρασία δωματίου. 

Σας εγγυόμαστε για το αποτέλεσμα!


Υλικά:

120 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)

1/4 κούπα άσπρη ζάχαρη

3/4 κούπα καστανή ζάχαρη

1 αυγό

1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή 1 βανίλια σε κάψουλα

3/4 κ.γλ. μπέικιν

1/3 κ.γλ. αλάτι

1 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

100-130 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή 80-100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

 

Εκτέλεση:

1. Με ένα μίξερ με το εξάρτημα Κ (για ζύμες) χτυπάμε το βούτυρο με την άσπρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά (περίπου 10-15 λεπτά). Έπειτα προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και την βανίλια και συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Τα προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου σιγά σιγά, συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ή με το μίξερ σε πολύ αργή ταχύτητα. Βάζουμε την ζύμη στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά.

3. Με ένα κουτάλι παγωτού ή με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε μέρος από το μείγμα και κάνουμε μπαλάκια, περίπου όσο ένα μεγάλο καρύδι. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα (αφήνουμε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο διότι απλώνουν).

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (αντιστάσεις) για 15-20 λεπτά. Προσοχή το ψήσιμο είναι πολύ σημαντικό, διότι απ' αυτό εξαρτάται αν θα βγούνε τα μπισκότα μας τραγανά ή μαλακά. Καλό είναι στα 15 λεπτά να τα κοιτάξετε. Αν έχουν πάρει ένα ελαφρύ χρώμα από και από τα πλαϊνά, τότε είναι έτοιμα. Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο τραγανά θα βγουν γι' αυτό μην το παρακάνετε! Τα μπισκότα δεν θα πάρουν πολύ χρώμα, γι' αυτό προσέξτε μην τα αφήσετε πολλή ώρα νομίζοντας ότι θα πάρουν καφέ χρώμα, υπάρχει κίνδυνος να τα κάψετε από κάτω!

5. Τα βγάζουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως. Τα αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.



Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram