Λουκανικοπιτακια με 3 υλικα

2:45 μ.μ.

mini sausage-pies with three ingredients


...θα τα λατρέψετε!

Πανεύκολα, γρήγορα, οικονομικά, εμφανίσιμα, απολαυστικά! 
Με μια μόνο δοκιμή αυτά τα πιτάκια θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Χρειάζονται μόνο 3 υλικά για να γίνουν και μόνο 25 λεπτά για να ψηθούν!
Ετοιμάστε τα για πρωινό, απογευματινό, για πάρτι, για μπουφέ και σίγουρα για χαλαρές βραδιές με φίλους ή με την οικογένεια συνοδευόμενα από μια παγωμένη μπύρα!
Λουκάνικα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια θέλετε από τα βραστά που κυκλοφορούν στην αγορά. Αν είναι μικρά χρησιμοποιήστε τα κατ΄ευθείαν ή αν είναι μεγάλα κόψτε τα σε δυο ή τρία μέρη.
Η ευκολία τους και η νοστιμιά τους θα σας πείσουν αμέσως να τα κατατάξετε στα αγαπημένα σας σνακ.




Υλικά:
  • 1 φύλλο σφολιάτας (ξεπαγωμένο)
  • 2 πακέτα λουκάνικα ωμά (για βράσιμο)
  • 1 αυγό ανακατεμένο με λίγο νερό και αλάτι (για άλειμμα)


Εκτέλεση
  1. Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε ελαφρά με τον πλάστη για να πλατύνει. Κόβουμε λωρίδες κατά μήκος (περίπου όσο ένα δάχτυλο). Βγαίνουν περίπου 15 λωρίδες.
  2. Κόβουμε τα λουκάνικα στην μέση (ή αν είναι μικρά τα χρησιμοποιούμε ως έχουν). Παίρνουμε ένα, το βάζουμε στην άκρη από μια λωρίδα και το τυλίγουμε γύρω του ξεκινώντας από την μια άκρη και αφήνοντας κενά (δεν το τυλίγουμε δηλαδή σφιχτά και στενά).
  3. Βάζουμε τα λουκανικοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με πινέλο με το άλειμμα αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.





Καλή επιτυχία!





You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram