Lemon Pie
8:53 μ.μ.
lemon pie
Το λεμόνι άρχισε να συνοδεύει κρέμες και πίτες ήδη από τα μακρινά μεσαιωνικά χρόνια.
Η συγκεκριμένη πίτα ωστόσο αποτελεί μια έμπνευση του 19ου αιώνα. Μια από τις αρχικές της συνταγές ανήκει στον Ελβετό φούρναρη Alexander Frehse.
Όπως και να ΄χει αυτή η ιδιαίτερη τάρτα λεμονιού ανήκει στα top 10 πιο σύγχρονα διάσημα γλυκά του κόσμου. Ειδικότερα στην Αμερική το αγαπούν πολύ!
Ελαφριά, λεμονάτη, δροσερή, ανάλαφρη, ντελικάτη. Αυτή είναι η lemon pie...
Απλή και ταυτόχρονα τόσο ιδιαίτερη.

Υλικά:
Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
Για τη μαρέγκα:
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
Καλή επιτυχία!
...γλυκιά όσο της αξίζει, ντελικάτη όσο πρέπει!
Το λεμόνι άρχισε να συνοδεύει κρέμες και πίτες ήδη από τα μακρινά μεσαιωνικά χρόνια.
Η συγκεκριμένη πίτα ωστόσο αποτελεί μια έμπνευση του 19ου αιώνα. Μια από τις αρχικές της συνταγές ανήκει στον Ελβετό φούρναρη Alexander Frehse.
Όπως και να ΄χει αυτή η ιδιαίτερη τάρτα λεμονιού ανήκει στα top 10 πιο σύγχρονα διάσημα γλυκά του κόσμου. Ειδικότερα στην Αμερική το αγαπούν πολύ!
Ελαφριά, λεμονάτη, δροσερή, ανάλαφρη, ντελικάτη. Αυτή είναι η lemon pie...
Απλή και ταυτόχρονα τόσο ιδιαίτερη.

Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 1 1/3 κούπες αλεύρι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 120 γρ. βούτυρο (κρύο)
- 3 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση:
- 1 1/4 κούπες ζάχαρη
- 6 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 κούπες νερό
- 3 κρόκοι αυγών
- 1/2 κούπα χυμό από στημένα λεμόνια
- 1 κ.σ. βούτυρο
Για τη μαρέγκα:
- 4 ασπράδια μεγάλων αυγών
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει το μείγμα σαν άμμος.
2. Ρίχνουμε το νερό στο μείγμα του αλευριού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
3. Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη και την μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι για τάρτες. Τρυπάμε τον πάτο της με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει κατά την διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210 βαθμούς για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να έχει πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
3. Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη και την μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι για τάρτες. Τρυπάμε τον πάτο της με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει κατά την διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-210 βαθμούς για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να έχει πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
4. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη γέμιση:
1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στο μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα και να βγάζει φουσκάλες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμα δύο λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
2. Σε ένα μπολάκι τοποθετούμε τους κρόκους. Χτυπάμε λίγο με το σύρμα να σπάσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα (νερό-ζάχαρη-αλάτι-κορν φλάουρ) στα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο καταρολάκι και το τοποθετούμε επάνω στη φωτιά (μέτρια) ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να βγάζει φουσκάλες συνεχίζουμε για ακόμα 2 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
4. Προσθέτουμε το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα. Αφήνουμε λίγο την κρέμα να χλιαρύνει.
5. Τοποθετούμε την κρέμα μέσα στην κρύα τάρτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη μαρέγκα:
1. Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό (λίγο πιο κάτω από τη μέση). Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ατμίσει.
2. Σε ένα μπολ (που αντέχει στην θερμότητα και που εφάπτει επάνω από το κατσαρολάκι) τοποθετούμε όλα τα υλικά της μαρέγκας (ασπράδια, ζάχαρη, αλάτι).
3. Μεταφέρουμε το μπολ επάνω από το κατσαρολάκι (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσοχή πρέπει να ανακατεύουμε γρήγορα διότι αλλιώς θα ψηθεί το αυγό.
4. Μόλις λιώσει η ζάχαρη μεταφέρουμε το μπολ στο μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
5. Γαρνίρουμε την κρύα τάρτα όπως μας αρέσει!
0 σχόλια