Hasta la pizza baby
3:49 μ.μ.
Hasta la pizza baby

Υλικά:

Εκτέλεση:
1. Σε μία κούπα διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη στο 1/3 από το νερό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κούπες από το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, το ελαιόλαδο καθώς και το υπόλοιπο νερό (2/3) και ζυμώνουμε με τα χέρια καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι εάν χρειάζεται. Θέλουμε να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
3. Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ όπου το έχουμε αλευρώσει ελαφρά. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
4. Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη, την χωρίζουμε στα 2 και ανοίγουμε σε στρόγγυλο σχήμα με τα χέρια ή με πλάστη. Μεταφέρουμε σε ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
5. Απλώνουμε από πάνω σάλτσα τομάτας και ό, τι άλλο θέλουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 30 λεπτά).
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα τριγύρω και να έχει ψηθεί από κάτω. Είναι έτοιμη!

πίτσα, πίτσα....μόνο πίτσα!
Ένα κρύο βραδάκι του φθινοπώρου. Μα μέσα στο σπίτι το κλίμα είναι ζεστό.
Καλή παρέα (όποια κι αν είναι) που έχει καθίσει ήδη στο σαλόνι.
Χαμόγελα, δυνατά γέλια, συζητήσεις, διαφωνίες, πειράγματα, φωνές, θετική διάθεση.
Η ζεστή πίτσα έχει ήδη βγει από τον φούρνο και αποτελεί κι αυτή μέλος της καλής παρέας.
Δροσερό κρασάκι και μπύρες συνοδεύουν την σπιτική πίτσα και η διάθεση ανεβαίνει ακόμη παραπάνω.
Όποιο κι αν είναι το βράδυ δεν έχει σημασία... Σημασία έχουν οι όμορφες αξέχαστες στιγμές μαζί με τα πρόσωπα που αγαπάμε. Πρόσωπα που πάντα θέλουμε να περιποιούμαστε. Πρόσωπα που για τον καθένα είναι ξεχωριστά και αξίζουν το καλύτερο.
Μην ξεχνάμε όμως να τους δείχνουμε την αγάπη μας και την ανάγκη που έχουμε να είναι στην ζωή μας.
Καλέστε, λοιπόν, τα πρόσωπα αυτά στο σπίτι σας και ετοιμάστε τους με τα χεράκια σας σπιτικές πίτσες! Πολλές! Γιατί τις αγαπάμε όλοι και γιατί η καλή παρέα "ανοίγει" την όρεξη.
Από πάνω προσθέστε ό,τι επιθυμείτε! Καλύτερα να υπάρχει ποικιλία (π.χ. σπέσιαλ, μαργαρίτα, χορτοφαγική, τεσσάρων τυριών, καρμπονάρα, χωριάτικη, αλλαντικών ακόμη και γλυκιά με μερέντα, μπισκότο και φρούτα!) για να ικανοποιήσετε όλα τα γούστα αλλά και να θαυμάσουν οι καλεσμένοι τα μαγειρικά σας ταλέντα.
Ενημερώστε την παρέα να φέρει τα ποτά και.... τις ευχές μας για ένα όμορφο βράδυ!:)
Υλικά:
- 2 κ.γ. ξερή μαγιά
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κούπα χλιαρό νερό
- 2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσης ή τύπου 00
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:
1. Σε μία κούπα διαλύουμε την μαγιά και τη ζάχαρη στο 1/3 από το νερό και τα αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κούπες από το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, το ελαιόλαδο καθώς και το υπόλοιπο νερό (2/3) και ζυμώνουμε με τα χέρια καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι εάν χρειάζεται. Θέλουμε να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει.
3. Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ όπου το έχουμε αλευρώσει ελαφρά. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
4. Ξεφουσκώνουμε τη ζύμη, την χωρίζουμε στα 2 και ανοίγουμε σε στρόγγυλο σχήμα με τα χέρια ή με πλάστη. Μεταφέρουμε σε ταψί όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
5. Απλώνουμε από πάνω σάλτσα τομάτας και ό, τι άλλο θέλουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 30 λεπτά).
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα τριγύρω και να έχει ψηθεί από κάτω. Είναι έτοιμη!
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια