Βουτυράτες πατάτες baby
2:24 μ.μ.
butter baby potatoes
πατατούλες που ''αχνίζουν''μυρωδάτο βούτυρο!
Λαχταριστές πατατούλες baby στον φούρνο!
Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που ταιριάζει με όλα!
Είτε ψάρι, είτε κοτόπουλο, είτε κρέας, αυτές οι πατάτες είναι η ιδανική συνοδεία τους!
Το βούτυρο τις κάνει τόσο ιδιαίτερες, μυρωδάτες και λαχταριστές που φυσικά και μπορείτε να τις απολαύσετε και σκέτες!
Γαρνίρετέ τες με τα αγαπημένα σας μυρωδικά, συνοδεύστε με τριμμένη φέτα και...καλή σας όρεξη!!
1 κιλό πατάτες baby (με την φλούδα, πολύ καλά πλυμένες)
60 γρ. βούτυρο αγελάδος (ανάλατο)
2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση:
1. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρει θερμοκρασία τοποθετούμε τις ολόκληρες πατάτες baby, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά (το βλέπετε ''τρυπώντας'' με ένα μαχαιράκι τις πατάτες). Ανακουνάμε την κατσαρόλα ανά 5-10 λεπτά με προσοχή χωρίς να βγάλουμε το καπάκι (αυτό βοηθάει τις πατάτες να μην αρπάξουν στον πάτο).
3. Κλείνουμε το μάτι και τις αφήνουμε σκεπασμένες για 5 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστές.
*Tips:
Μπορείτε να ψιλοκόψετε φρέσκα πράσινα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, σχοινόπρασο κλπ.) και να τα προσθέσετε στο τέλος πριν τις σερβίρετε!
0 σχόλια