Τηγανίτες με γιαούρτι

12:03 μ.μ.

Pancakes with Greek yogurt


και η πρωινή διάθεση ''ανεβαίνει"...!

Οι τηγανίτες μας είναι οικείες σαν μια επιλογή για πρωινό.

Άπειρες είναι οι εικόνες που έχουμε από τις πολυάριθμες αμερικάνικες ταινίες και σειρές στις οποίες οι πρωταγωνιστές απολαμβάνουν στο πρωινό τους λαχταριστές, ζεστές τηγανίτες (συνήθως σερβιρισμένες με σιρόπι σφενδάμου).
Τις περισσότερες φορές μάλιστα παίρνει ολόκληρη η οικογένεια μαζί το πρωινό γεύμα, περιμένοντας την μαμά να σερβίρει τις ζεστές τηγανίτες, την ώρα που τα χαμόγελα, τα γέλια και τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν στο τραπέζι.

Μια πολύ όμορφη εικόνα την οποία μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα ώστε να μην είναι μόνο μια φανταστική, αξιοζήλευτη σκηνή πίσω από την οθόνη..

Δεν είναι τόσο δύσκολο... Ας μαζευτούμε ένα κυριακάτικο πρωί μαζί με την οικογένεια (και τους φίλους, γιατί όχι) και ας ετοιμάσουμε τις τηγανίτες (πολλές τηγανίτες). Στο τραπέζι είναι ωραίο να υπάρχουν πολλά ''συνοδευτικά'' για τις τηγανίτες. Διάφορες μαρμελάδες, μέλι, μερέντα, ξηροί καρποί, φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα και ό,τι άλλο λαχταράει η οικογένειά σας. 

Εμείς σας προσφέρουμε το πρώτο εφόδιο για να δημιουργήσετε αυτό το όμορφο πρωινό, την συνταγή για τις τηγανίτες! Εύκολες, οικονομικές και γρήγορες. Το γιαούρτι που περιέχεται στην ζύμη τις κάνει πιο ανάλαφρες και αφράτες!


Εσείς από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεται να προσθέσετε είναι.... καλή διάθεση! Αφήστε τις έννοιες, τα προβλήματα και τις σκέψεις έστω για ένα κυριακάτικο πρωί. Φορέστε το καλύτερο χαμόγελό σας και ετοιμαστείτε να περάσετε ένα όμορφο, ξεχωριστό πρωινό μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Γιατί έτσι ''φτιάχνονται'' οι όμορφες στιγμές. Στιγμές ευτυχίας και ξεγνοιασιάς με πολύτιμες δόσεις ψυχολογικής ευημερίας και νοσταλγίας...


Υλικά (για 8 μεγάλες τηγανίτες):
  • 340 γρ. Γιαούρτι 
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. Γάλα
  • 1 κ.σ. Σπορέλαιο 
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.γλ. Μπέικιν

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά, το σπορέλαιο και το γάλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι.

2. Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

3. Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα σε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Έπειτα αλλάζουμε μεριά και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. 

5. Σερβίρουμε με βούτυρο, μέλι, μαρμελάδα, σιρόπι σφενδάμου, φρέσκα φρούτα ή ό, τι άλλο θέλουμε.




Καλή επιτυχία!



You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram