Cheesecake λευκής σοκολάτας
11:56 π.μ.
White chocolate cheesecake
το αγαπημένο τζιζκέικ, εμπλουτίστηκε
με λευκή σοκολάτα (κι όχι μόνο)...
Αγαπάμε τα τζιζκέικ, πώς να το κάνουμε;
Τα αγαπάμε για την ελαφρώς ξινούτσικη γεύση τους (λόγω της κρέμας τυριού)
για την την γλυκιά, φρουτένια γεύση τους που δεν λιγώνει.
Εμείς προτείνουμε μια παραλλαγή του τζιζκέικ που είμαστε σίγουροι πως θα
αρέσει όσο και η αυθεντική!
Τζιζκέικ με λευκή σοκολάτα στην κρέμα, με ψιλοκομμένα καραμελωμένα φιστίκια
στην βάση και
με χειροποίητη σάλτσα βατόμουρου, γαρνιρισμένο με καραμελωμένα φιστίκια!
Αυτό δεν είναι τζιζκέικ, είναι μια γκουρμέ γαστρονομική αμαρτία για τον
ουρανίσκο! Μμμμμ....
Υλικά:
Για την βάση:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive,
θρυμματισμένα
- 125 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 1/2 φλ. καραμελωμένα φιστίκια,
χοντροκομμένα
Για την κρέμα:
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
- 500 γρ. τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια)
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα (λιωμένη)
Για την σάλτσα:
- Δείτε συνταγή εδώ: ή
χρησιμοποιήστε μαρμελάδα
Για το γαρνίρισμα:
- Καραμελωμένα φιστίκια
Εκτέλεση:
1. Για την βάση: Ανακατεύουμε πολύ καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα φιστίκια με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν μια μάζα. Απλώνουμε σε μια βάση/ τσέρκι ή σε ατομικά σκεύη σερβιρίσματος. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν.
2. Για την κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί μαζί με την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα τυρί και την λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
3. Για την σάλτσα βατόμουρου δείτε την εκτέλεση εδώ. Ετοιμάστε την και αφήστε την να κρυώσει. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα βατόμουρου ή όποια άλλη γεύση επιθυμείτε.
4. Απλώστε την σάλτσα βατόμουρου ή την μαρμελάδα πάνω από την κρύα κρέμα και γαρνίρετε με τα καραμελωμένα φιστίκια. Έτοιμο!
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια