Cookies (με κομματάκια σοκολάτας)

11:47 μ.μ.

Chocolate chip cookies






...τα μπισκότα που αρέσουν σε όλους!


Τραγανά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας!
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτά τα μπισκότα;
Τα μπισκότα ψήνονται, το σπίτι μοσχομυρίζει βούτυρο και σοκολάτα και εμείς ανυπομονούμε να περάσουν αυτά τα 20 λεπτά για να τα γευτούμε!
Απολαύστε τα με τον καφέ σας, το γάλα, την σοκολάτα...για σνακ, για πρωινό, για επιδόρπιο....με οποιαδήποτε αφορμή και αιτία!
Κι επειδή είναι σίγουρο πως δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε και τα περισσότερα θα καταναλωθούν μόλις βγουν από τον φούρνο, ετοιμάστε διπλή δόση! Ούτως ή άλλως... αρέσουν σε όλους :)



Υλικά:


  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1/4 κούπα άσπρη ζάχαρη
  • 3/4 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή 1 βανίλια σε κάψουλα
  • 3/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα



Εκτέλεση:

1. Με ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άσπρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια και συνεχίσουμε το χτύπημα.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, μαζί με το αλάτι και την μαγειρική σόδα. Έπειτα το προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου σιγά σιγά, συνεχίζοντας να χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τις σταγόνες ή τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

3. Με ένα κουτάλι παγωτού ή με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε μέρος από το μείγμα και κάνουμε μπαλάκια, όλα ίσα σε μέγεθος. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα (αφήνουμε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο διότι απλώνουν αρκετά).

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς (αντιστάσεις) για 15-20 λεπτά. Προσοχή το ψήσιμο είναι πολύ σημαντικό, διότι απ' αυτό εξαρτάται αν θα βγούνε τα μπισκότα μας τραγανά ή μαλακά. Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο τραγανά θα βγουν γι' αυτό μην το παρακάνετε! Τα μπισκότα δεν θα πάρουν πολύ χρώμα, γι' αυτό προσέξτε μην τα αφήσετε πολλή ώρα νομίζοντας ότι θα πάρουν καφέ χρώμα, υπάρχει κίνδυνος να τα κάψετε από κάτω!

5. Τα βγάζουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως (εάν καταφέρετε να αντισταθείτε καθώς βλέπετε την λιωμένη σοκολάτα να σας ''μιλάει''). Τα αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς.



Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram