Κέικ μήλου με σταφίδες και καρύδια

11:54 π.μ.

apple cake with raisins and nuts 
 

ένα κέικ με άρωμα... φθινοπώρου!

Μήλο, σταφίδες, καρύδια, κανέλα... συνθέτουν το ιδανικό "μείγμα" για φθινοπωρινά γλυκά.
Όλα τα παραπάνω ενώνονται σε αυτό το κέικ και το κάθε υλικό ξεχωριστά του προσφέρει το άρωμά του, την ιδιαίτερη γεύση του και την χαρακτηριστική υφή του. Ένα κέικ τόσο μυρωδάτο και ξεχωριστό που διεγείρει την έμπνευση και την δημιουργικότητα.

<<Το κέικ ψήνεται στον φούρνο ένα απόγευμα του Φθινοπώρου και το σπίτι μοσχομυρίζει μήλο και κανέλα. Εμείς ετοιμάζουμε τον ζεστό καφέ μας και μόλις βγει το κέικ από τον φούρνο το απολαμβάνουμε δίπλα στο παράθυρο. Με συντροφιά την σιγανή, νοσταλγική φθινοπωρινή βροχή που κυλάει στο τζάμι και με συνομιλητή τις μοναχικές σκέψεις μας...>>

Η συνταγή φτιάχνει 2 κέικ στις μακρόστενες φόρμες ή 1 μεγάλο κέικ στην κλασσική στρόγγυλη φόρμα του κέικ (με την τρύπα στην μέση).







Υλικά:
 
  • 4 μήλα
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. γιαούρτι 
  • 3/4 φλ. σταφίδες
  • 3/4 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Άχνη ζάχαρη και κανέλα, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)


 Εκτέλεση:

1.      Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα. Τα 3 τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια (όπως στην φωτογραφία κάτω) και το 1 το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες (τις κόβουμε λεπτές για να ψηθούν πιο καλά).


2.      Χτυπάμε σε μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
3.      Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα μήλα, τις σταφίδες και τα καρύδια) και ανακατεύουμε.
4.      Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια (αφού τα αλευρώσουμε καλά με λίγο αλεύρι) και τα κυβάκια μήλου και ανακατεύουμε.
5.      Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί/ πυρέξ (αν δεν είναι αντικολλητικό το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρά). Πάνω τοποθετούμε με την σειρά και οριζόντια τις φέτες μήλου, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
 

6.       Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
 

7.     Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε, αν θέλουμε,  με άχνη ζάχαρη και κανέλα!




Καλή επιτυχία!



You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram