Το Food States στην ΙΚΕΑ- ''Γεύσεις του τόπου μας''

7:32 μ.μ.

Food States in IKEA- ''tastes of our area''





Το Food States είχε την μεγάλη χαρά να παρευρεθεί στα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης στην εκδήλωση «Γεύσεις του τόπου μας» που για 2η συνεχόμενη χρονιά στήριξε η ΙΚΕΑ στον χώρο της.
Η εκδήλωση ήταν διήμερη και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου και το Σάββατο 16 Μαΐου. Εμείς βρεθήκαμε εκεί το Σάββατο και είχαμε την τύχη να κληρωθούμε και να μαγειρέψουμε μαζί με τον διάσημο σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο! Μια εμπειρία γεμάτη γεύσεις, αρώματα, χρώματα και θετική διάθεση!



Για να σας ξεναγήσουμε κι εσάς στην όμορφη αυτή εκδήλωση…



Αρχικά, γνωρίσαμε, είδαμε, γευτήκαμε, μυρίσαμε τα τοπικά προϊόντα των παραγωγών που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Πρωτότυπα και ξεχωριστά προϊόντα που θύμιζαν Ελλάδα και που αντανακλούσαν το μεράκι, την διάθεση και την αγάπη των παραγωγών για αυτό που φτιάχνουν και δημιουργούν. Αυτό, επίσης, που μας έκανε εντύπωση ήταν η καλή ποιότητα όλων των προϊόντων.








Υπέροχες πρωτότυπες μαρμελάδες από το chefstories deli jars


Εμείς ξεχωρίσαμε την μαρμελάδα καρότο με ξύσμα πορτοκαλιού και την ελιά με μήλο & μέλι


Μπάρες δημητριακών από το hoops3- Η ποικιλία τους και οι ενδιαφέροντες συνδυασμοί μας κέντρισαν την προσοχή!


Δοκιμάσαμε τις λιχουδιές που ετοίμασε για τον κόσμο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με την βοήθεια του food blogger  Γαβριήλ Νικολαϊδη. 
Hot dog με σάλτσα από μαρμελάδα πιπεριάς φλωρίνης και φέτα!
Μμμμ....


















Στη συνέχεια, γίναμε κι εμείς για λίγο διάσημοι! Μας φόρεσαν ποδιές, μικρόφωνα και ανεβήκαμε στην σκηνή για να μαγειρέψουμε μαζί με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Λίγο άγχος και ταυτόχρονα πολύς ενθουσιασμός ήταν τα συναισθήματα που μας κατέβαλλαν. Ο διάσημος σεφ, με πολύ καλή διάθεση και πολύ πρόθυμος, μας βοηθούσε σε οτιδήποτε χρειαζόμασταν και ξεχώρισε για την μεταδοτικότητά του και την καλή επικοινωνία του με το κοινό.
Μαγειρέψαμε μια σαλάτα με πένες, κοτόπουλο, πιπεριές φλωρίνης, ελιές και κάπαρη.

























Με τον food blogger Νικολαϊδη Γαβριήλ, ιδιοκτήτη του ''coolartisan.net''.












Και λίγο πριν φύγουμε, μια selfie με την αξιολάτρευτη Θοδώρα, την υπεύθυνη οργάνωσης της εκδήλωσης που μας κέρδισε με την απίστευτη θετική της ενέργεια! 



Γεύσεις, μυρωδιές, χρώματα, χαμόγελα, θετική διάθεση, μεράκι και δημιουργικότητα.
Λίγες λέξεις για να περιγράψουν αυτή την πολύ όμορφη, ξεχωριστή και ιδιαίτερη εκδήλωση που είχε ως σκοπό την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και παραγωγών και την πλούσια παραγωγή του τόπου μας.  


Ευχόμαστε και ελπίζουμε να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές αυτήν η εκδήλωση για να δίνονται ευκαιρίες σε όσους δημιουργούν και αγαπούν αυτό που κάνουν.





Η ομάδα του Food States

Δήμητρα Τσαλκιτζή

Λευτέρης Παναπακίδης




You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram