Κρουασανάκια στη στιγμή!

2:18 μ.μ.


mini croisssant (easy and quick)





...από την Γαλλία στο πιάτο μας!

Μας αρέσουν τα εύκολα και γρήγορα!
Μας αρέσουν τα γλυκά!
Μας αρέσουν τα κρουασάν!
Μια πανεύκολη συνταγή για κρουασάν στη στιγμή!
Έτοιμα σε 20 λεπτά! Με 3 μόλις υλικά!
Για να τα απολαύσουμε ως σνακ, σε πάρτι, μπουφέ, με τον καφέ μας ή.....για να ετοιμάσουμε το πλούσιο, φινετσάτο πρωινό που απολαμβάνουμε να βλέπουμε στις ταινίες με το γεμάτο τραπέζι και τα χαμόγελα να δίνουν και να παίρνουν!
Όποια κι αν είναι η αφορμή, τα κρουασανάκια αυτά αξίζουν πολλά!
Βουτήξτε τα γενναιόδωρα στην μερέντα και απολαύστε τα! ;)


Υλικά:


  • 1 Φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό 
  • Λίγη ζάχαρη
  • Φίλε αμυγδάλου (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

1. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε τρίγωνα (ορθογώνια τρίγωνα).

2 Τα τυλίγουμε σε ρολά από την μεγάλη πλευρά του τριγώνου προς την μύτη (να μοιάζουν με κρουασάν).

3. Τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα, με απόσταση το ένα από το άλλο διότι θα φουσκώσουν.

4. Χτυπάμε το αυγό, και με ένα πινέλο το απλώνουμε σε όλη την επάνω επιφάνεια των κρουασάν. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και το φιλέ αμυγδάλου (άμα θέλουμε).

5. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20-25 ή μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα.

6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σκέτα, με μαρμελάδα ή με πραλίνα φουντουκιού! Πασπαλίζουμε αν θέλουμε και με άχνη ζάχαρη!





Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram