Κέικ Φουντουκιού

12:33 μ.μ.

Hazelnut cake





το απόλυτο φουντουκο-κέικ!!!

Ποιος είπε ότι δεν του αρέσουν τα κέικ; ότι τα θεωρεί βαρετά; ότι είναι συνηθισμένα;
Το Food States του σερβίρει απλόχερα αυτό το φουντουκο-κέικ για να αναθεωρήσει αμέσως άποψη!
Ένα κέικ που δημιούργησε το  Food States για να μαγέψει τους πάντες!
Από την μυρωδιά και μόνο σε πείθει! Από την πρώτη κιόλας μπουκιά γεμίζει το στόμα με την υπέροχη, έντονη γεύση και άρωμα φουντουκιού!
Μια γεύση που θυμίζει την αγαπημένη μας μερέντα (χωρίς να έχει μέσα μερέντα!). Η υφή του, πυκνή και γεμάτη, σε ''κάνει'' αυθόρμητα να κλείσεις να μάτια και να αφεθείς στην γεύση του! Ένα κέικ που μαγεύει όλες τις ηλικίες και όλες τις αισθήσεις!
Δοκιμάστε το και περιμένουμε και τις δικές σας φουντουκο-εμπειρίες!! ;)





Υλικά:

1 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα σπορέλαιο ή μαργαρίνη
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. υγρή βανίλια ή λικέρ
1 κούπα φουντούκια
1 κ.σ. σπορέλαιο




Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με το σπορέλαιο ή τη μαργαρίνη. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια ή το λικέρ.


2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και χτυπάμε για 3 λεπτά.

3. Παίρνουμε από τα φουντούκια μισή κούπα και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με την 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο μέχρι να γίνουν μία πάστα. Τα υπόλοιπα φουντούκια τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.

4. Προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ την πάστα φουντουκιού που ετοιμάσαμε και τα ψιλοκομμένα φουντούκια.

5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και τοποθετούμε το μείγμα.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βάλουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και βγει καθαρή. Σε περίπτωση που το κέικ αρχίζει να παίρνει χρώμα από επάνω και δεν έχει  ψηθεί από μέσα, τοποθετούμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και το καλύπτουμε.






Καλή επιτυχία!!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. ααα ενδιαφέρον!! το φουντούκι είναι λιγο στην άκρη σε συνταγες !! αυτο το κεικ σιγουρα το εφερε στις πρώτες θέσεις!! θα μυριζει σα χριστούγεννα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Υποτιμημένο άδικα το φουντούκι! Κι αυτό που μας άρεσε περισσότερο στο συγκεκριμένο κέικ είναι ότι είχε μια πολύ χαρακτηριστική γεύση μερέντας (πραλίνα φουντουκιού)! Πραγματικά υπέροχοο!!

      Διαγραφή
  2. Το αλεύρι για όλες τις χρήσεις;Χωρίς μπείκιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοούμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του! Συγγνώμη για την παράλειψη,μόλις διορθώθηκε.. Ευχαριστούμε για την παρατήρηση! ;)

      Διαγραφή

Facebook

Instagram