Ελιοπιτάκια νηστίσιμα
10:47 π.μ.
mini olive-pies (vegan)
Ποιος είπε πως όσοι νηστεύουν δεν έχουν επιλογές;
Υπέροχα και πανεύκολα ελιοπιτάκια!
Είναι από εκείνες που τις συνταγές που σε κάνουν να αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι πιστεύουν πως στην νηστεία στερείσαι και δεν έχεις τι να φας.
Μ 4, λοιπόν, υλικά (λάδι, χυμό πορτοκάλι, αλεύρι και ελιές) έτοιμα τα ελιοπιτάκια!
Για πρωινό, για κέρασμα, για τον καφέ, για ένα πάρτι ή μπουφέ σε περίοδο νηστείας..
Ειδικά για τα παιδιά που νηστεύουν και συνεχώς ψάχνουν κάτι νηστίσιμο να φάνε, είναι μια καταπληκτική λύση! Η απάντηση στο καθημερινό τους ερώτημα ''και τι θα φάω τώρα που νηστεύω;''.
Ξεκινάμε λοιπόν...!
ΥΛΙΚΑ:
·
1 φλ. λάδι (καλύτερα κάποιο ελαφρύ)
·
1 φλ χυμό πορτοκάλι
·
2 κ.γλ. μπέικιν
·
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1/2 κιλό)
·
σουσάμι (για το πασπάλισμα-
προαιρετικά)
για την γέμιση:
·
ελιές (περίπου 500 γρ, ψιλοκομμένες)
·
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
- Άμα έχουμε υπομονή την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά στο ψυγείο. Αλλιώς συνεχίζουμε στο επόμενο βήμα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
- Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε ώστε να καλύπτει όλη την παλάμη μας. Βάζουμε στο κέντρο λίγη από την γέμιση (περίπου 1 κ.γλ.) και κλείνουμε διπλώνοντας την ζύμη.
- Τοποθετούμε με το δίπλωμα της ζύμης προς τα κάτω (για να φαίνονται πιο όμορφα) σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα πατάμε ελαφρώς.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρωματάκι.
Καλή επιτυχία!!
2 σχόλια
Αν ανακατεψω την γεμιση με τη ζυμη κατι σαν αναγλυφα μπισκοτα πχ, προφανως πιο μαλακα, θ γινει καλο λες;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήφυσικά! Κάνε την ζύμη και βάλε στο τέλος τα υλικά της γέμισης και ανακάτεψε τα. Και θα είναι και πιο εύκολα φυσικά! Θα περιμένω φωτο όταν τα κάνεις! ;)
Διαγραφή