Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας

4:10 μ.μ.

Moist chocolate cake


ένα πολυαγαπημένο από όλους γλυκό! 


Όταν πρόκειται για σοκολάτα, τα λόγια είναι περιττά!
Και μάλιστα όταν πρόκειται για ένα υγρό κέικ σοκολάτας!!!

Εύκολο, γρήγορο, σίγουρο και απολαυστικό γλυκό!
Ειδικά αν έχετε παιδιά, θα το λατρέψουν! Και το γλυκό και εσάς!

Όλοι στην κουζίνα, λοιπόν..!






Υλικά:

Για το κέικ
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας κακάο άγλυκο σε σκόνη
  • 1 3/4 κούπες ζάχαρη
  • 1 1/4 κ.γ. μπέικιν
  • 1 1/4 κ.γ. σόδα
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1 κούπα ζεστό νερό

Για το γλάσο
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. γλυκόζη (προαιρετικά) 




Εκτέλεση:

Για το κέικ

1. Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπεικιν, σόδα, αλάτι)

2. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το σπορέλαιο και την βανίλια.

3. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά σιγά σιγά, χτυπώντας παράλληλα. Τέλος, προσθέτουμε το ζεστό νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

4. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά.

5. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 15 λεπτά έξω και έπειτα το ξεφορμάρουμε.

6. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και έπειτα το γαρνίρουμε με το σοκολατένιο γλάσο.


Για το γλάσο

1. Σε μπέν μαρύ λιώνουμε όλα τα υλικά.

2. Όταν λιώσουν αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει και γαρνίρουμε το κέικ.








*Tips:
  • Μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς στο μείγμα.

Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram