Κέικ λεμονιού

2:59 μ.μ.

lemon loaf cake




υπέροχο και μυρωδάτο...!


Κάποιες φορές τα πιο αγνά και απλά υλικά αρκούν!

Ένα απλό και οικονομικό κέικ, ταυτόχρονα όμως τόσο υπέροχο και απολαυστικό!
Για τους λάτρεις του λεμονιού, και όχι μόνο! Για πρωινό, για απογευματινό, για τον καφέ, για το τσάι, για το γάλα, για τα παιδιά, για κολατσιό...!
Έχετε λεμόνια, λοιπόν; Ανάψτε τον φούρνο και απολαύστε ένα μυρωδάτο κέικ λεμονιού! Έτσι, απλά, εύκολα και γρήγορα!







Υλικά:

      ·         5 αυγά
·         3 φλ. αλεύρι
·         2 φλ. ζάχαρη
·         ¾ φλ. σπορέλαιο
·         1 φλιτζάνι γάλα
·         3 κ.γλ. μπέικιν (Baking powder)
·         ½ κ.γλ. σόδα (Baking soda)
·         ¼ κ.γ. Αλάτι
·         2 βανίλιες
·         Ξύσμα λεμονιού (από 2 λεμόνια)
·          Χυμό λεμονιού (από 2 λεμόνια)
·         ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη άχνη (για το πασπάλισμα)

Για το γλάσο λεμονιού (προαιρετικά):
·         3-4 σταγόνες χυμός λεμονιού
·         2 φλ. άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε στο μείγμα το σπορέλαιο και το γάλα. 
  3. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό λεμονιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε.
  4. Σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Το ξύσμα, τις βανίλιες, το αλάτι, το μπέικιν και το αλεύρι.
  5. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
  6. Αφού κρυώσει καλά πασπαλίζουμε, άμα θέλουμε, με άχνη ζάχαρη ή συνοδεύουμε με γλάσο λεμονιού.
  7. Για το γλάσο ανακατεύουμε καλά την άχνη και τις σταγόνες λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Άμα θέλουμε προσθέτουμε λίγη παραπάνω άχνη ή λιγότερη ανάλογα με το πόσο πηχτό ή αραιό θέλουμε το γλάσο.

Για ακόμη πιο λεμονάτη και φινετσάτη γεύση συνοδεύστε το κέικ με αυτό το μυρωδάτο και πανεύκολο γλάσο λεμονιού! Πανεύκολο γλάσο λεμονιού



Καλή επιτυχία!

You Might Also Like

0 σχόλια

Facebook

Instagram