Παξιμαδάκια με πάπρικα

1:26 μ.μ.

small nuts with paprika



Το ιδανικό αλμυρό, σπιτικό σνακ!!


Για τον μπύρα, το πάρτυ, το ποτό, την συνάντηση με φίλους...
Τραγανά, αλμυρά, ελαφρώς πικάντικα παξιμαδάκια!!





Υλικά:


  • 1/2 φλ. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. αλεύρι 
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/4 κ. γλ. σόδα
  • αλάτι
  • προαιρετικά: λίγο ελαιόλαδο με ρίγανη




  • Εκτέλεση:

    1. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το νερό, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την πάπρικα και ανακατεύουμε. 
    2. Ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
    3. Φτιάχνουμε μακριές φραντζόλες με διάμετρο περίπου 3 εκατοστά. 
    4. Τις χαράζουμε σε φετούλες 1 εκ. περίπου.
    5. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
    6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
    7. Βγάζουμε το ταψί, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κόβουμε με ένα οδοντωτό μαχαίρι σε παξιμαδάκια. 
    8. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανά.
    9. Άμα θέλουμε, όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο-ρίγανη με ένα πινέλο.



    *Tips

    Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μισό αλεύρι με αλεύρι ολικής.
    Μπορείτε, σαν εναλλακτική, να χρησιμοποιήσετε κάρυ αντί για πάπρικα.


    Καλή επιτυχία!!!

    You Might Also Like

    0 σχόλια

    Facebook

    Instagram