Ρολάκια κανέλας με γλάσο κρέμας τυριού

9:30 π.μ.

Cinnamon rolls




μυρωδιά και νοστιμιά που τυλίγονται μαζί μέσα σε ένα ρολάκι...

Είναι η μυρωδιά... είναι το άρωμα της κανέλας, της ζάχαρης και της μαγιάς που ''κατακλύζουν'' το σπίτι όσο τα ρολάκια σιγοψήνονται στο φούρνο.

Είναι η γεύση... η απαλή, γλυκιά γεύση που αναδύει κανέλα και ενώνεται αρμονικά με το τυρένιο γλάσο που το συνοδεύει.
Είναι τα και τα 2 αυτά χαρακτηριστικά που κάνουν αυτά τα ρολάκια ένα γλύκισμα ακαταμάχητο και αξέχαστο.
Με την νοσταλγική ευωδία της κανέλας και το λαχταριστό γλάσο να αγκαλιάζει απαλά τα ρολάκια, η επιθυμία να τα γευτεί κάποιος γίνεται όλο και πιο έντονη.
Δοκιμάστε τα και απολαύσετε τα κάθε στιγμή για να την κάνετε μοναδική και αξέχαστη! Η συνταγή βγάζει περίπου 15-18 ρολάκια.





Υλικά για τη ζύμη:


  • 3/4 κούπας γάλα
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1/3 κούπας νερό (χλιαρό)
  • 1/2 κούπας ζάχαρη 
  • 5 1/2 κούπες αλεύρι
  • 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)

Υλικά για τη γέμιση:
  • 1 3/4  κούπες καστανή ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κανέλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)

Υλικά για το γλάσο:
  • 30 γρ. κρέμα τυρί (φιλαδέλφεια)
  • 40 γρ. βούτυρο αγελάδος ανάλατο
  • 3 κούπες άχνη





Εκτέλεση για την ζύμη και την γέμιση:

1. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες στα τοιχώματα από το κατσαρολάκι. Το αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και την βανίλια. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

2. Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό με 1 κ.γλ. από την ζάχαρη και τα 2 φακελάκια μαγιά. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να δράσουν 5-10 λεπτά, σκεπασμένα με μεμβράνη. 

3. Όσο φουσκώνει η μαγιά βάζουμε το αλεύρι με την ζάχαρη σε μια λεκάνη (μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και το μίξερ με το εξάρτημα γάντζος) και τα ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς, το μείγμα με το γάλα και τα αυγά (χτυπημένα) και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ. Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι (προσθέστε 1 κ.σ. κάθε φορά Μην κάνετε τη ζύμη σφιχτή).

4. Βάζουμε τη ζύμη σε μια λεκάνη (αφού αλείψουμε με λίγο λάδι τη λεκάνη), την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί σε όγκο. 

5. Ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με την κανέλα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη (προσοχή όχι πολύ λεπτή, λίγο λιγότερο από ένα δάχτυλο πάχος). Βουτυρώνουμε με το λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια της ζύμης και ρίχνουμε ομοιόμορφα την γέμιση (ζάχαρη και κανέλα). Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό (Ξεκινάμε να τυλίγουμε από την μεγάλη πλευρά μέχρι να φτάσουμε στην άλλη μεγάλη πλευρά). 

6. Κόβουμε τις 2 άκρες (για να είναι ομοιόμορφα) και μετά κόβουμε το υπόλοιπο ρολό σε χοντρές λωρίδες (περίπου 2 δάχτυλα πάχος. Βγαίνουν περίπου 15-18 ρολάκια). Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ. Βάζουμε τα ρολάκια ξαπλωτά και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. 

7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα απλώνουμε το γλάσο.



Εκτέλεση για το γλάσο: 

1. Χτυπάμε το βούτυρο με την κρέμα τυρί για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έτοιμο! 
2. Περιχύστε το πάνω από τα ρολάκια αφού τα αφήσετε λίγο να κρυώσουν.





Καλή επιτυχία!


You Might Also Like

2 σχόλια

  1. τελειααααα ποιος μπορει να αντισταθει σ ετετοια ρολλάκια;;;!!!! γιαμ γιαμ!! το σερβιτσιο ολα τα λεφτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λατρεμένα όντως!!! Το σερβιτσιο ειναι συλλεκτικο, από Γερμανία ;)

      Διαγραφή

Facebook

Instagram