Μαρμελάδα ροδάκινο

11:50 π.μ.

Peach jam/marmalade


χρώμα. νοστιμιά, γλύκα, άρωμα...!

Και μόνο που αντικρίζει κανείς αυτήν την μαρμελάδα, το μόνο που θέλει είναι ένα μαχαίρι και μια φέτα ψωμί για να την απολαύσει!
Υπέροχη και πεντανόστιμη μαρμελάδα ροδάκινο που μας κερδίζει με το ζωντανό ροδακινί της χρώμα, το φρουτένιο άρωμά της, την έντονη, φυσική της γεύση!
Απολαύστε την λιτά. Απλωμένη πάνω σε μα φρεσκοψημένη φέτα ζεστού ψωμιού με την συνοδεία μιας μικρής ιδέας βουτύρου.
Εναλλακτικά, οι ιδέες είναι απεριόριστες... Εμπλουτίστε τα γλυκά σας και δώστε τους μια επιπλέον ιδιαίτερη γεύση! Τι θα λέγατε για πτι-φουρ, τούρτες, πάστα φλώρα, τζιζ κέικς...;






Υλικά:

  • 12-14 καθαρισμένα ροδάκινα, κομμένα σε κυβάκια 
  • 3 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κ.σ. xυμό από 1 λεμόνι


Εκτέλεση:

1. Βάζουμε στο μπλέντερ τα ροδάκινα και χτυπάμε μέχρι να γίνουν χυμός. (Μπορείτε να τα βάλετε κατευθείαν σε μια κατσαρόλα και να τα λιώσετε με ένα ραβδομπλέντερ).




2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά (τον χυμό από τα ροδάκινα, την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού), τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. (Ανακατεύουμε συχνά με μια ξύλινη κουτάλα). Αφήνουμε να βράσει (10-15 λεπτα).





3. Είναι έτοιμη όταν βάλουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιατάκι και την περάσουμε με ένα κουτάλι  κάνοντας μια γραμμή από επάνω προς τα κάτω και η γραμμή που χαράξαμε δεν γεμίζει με την μαρμελάδα.




4. Αποστειρώνουμε τα βάζα. Τα  βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για 10-15 λεπτά μετά τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και  τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα όσο αυτή είναι ακόμη καυτή. Τοποθετούμε τα καπάκια και τα ξανά βράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά! 
Είναι έτοιμη!!!













Καλή επιτυχία!


You Might Also Like

6 σχόλια

  1. αγαπημενη μαρμελαδα ροδακινο!!! τελεια γεια στα χερι ασου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια παρατήρηση μόνο:
    Η μαρμελάδα δεν απαιτεί αποστειρωμένα βάζα. Διατηρείται λόγω ζάχαρης που είναι φυσικό συντηρητικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, συμφωνούμε μαζι σας! Δεν αναφέρουμε πουθενά οτι η μαρμελαδα διατηρείται απο τα αποστειρωμένα βαζα! Η αποστείρωση γινεται για τον απόλυτο καθαρισμό των βάζων, άρα καταστροφή μικροβίων, μικροοργανισμών κ.α. Καθαρά βάζα, σημαίνει ασφάλεια για το περιεχόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαινεται υπεροχη να ρωτησω για διπλασια δοση βαζω τα διπλασια υυλικ και ποσο καιρο διατηρουνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά! Για την διπλάσια δόση θα χρειαστείτε τα διπλάσια υλικά! Εφόσον αποθηκεύσετε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, όπως περιγράφεται στην συνταγή, διατηρούνται για πολύ καιρό! Σίγουρα για ένα χρόνο! Αποθηκεύστε τα βάζα σας σε δροσερό και ξερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο. Καλή επιτυχία! :)

      Διαγραφή

Facebook

Instagram